Wil je zelfstandige worden of droom je van een eigen zaak? Dan is de cursus basiskennis bedrijfsbeheer van Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant het ideale startpunt. Je kan deze opleiding volgen in 3 varianten:

 • basiskennis bedrijfsbeheer: 1 jaar, 1 lesavond per week, 34 sessies
 • modulair versneld: een kortere tijdspanne (6 of 3 maanden, 2 of 3 lesavonden, 34 sessies)
 • online (e-bedrijfsbeheer): 6 maanden, maar je bepaalt je eigen tempo. Zeven contactmomenten op de campus zijn voorzien.

Ook voor anderstaligen hebben we een cursus in ons opleidingsaanbod.

Tip
Combineer deze opleiding met een andere beroepsopleiding en ontvang 85 EUR korting

Onze 5 troeven, jouw voordelen
Online haalbaarheidsstudie

Is jouw project haalbaar? Klopt het financieel plaatje? Een haalbaarheidsstudie is niet alleen een must voor jezelf, maar ook een handig document bij aanvraag van een krediet bij een financiële instelling. Onze vakexperten staan je bij met professioneel advies en sturen jouw project bij waar nodig.

ENTRE-spiegel

Met de wetenschappelijk onderbouwde tool ENTRE-spiegel brengen we jouw ondernemerscompetenties in kaart. Een spiegel die je sterktes vindt maar ook je zwaktes blootlegt. Via een gericht bijscholingsaanbod blijf je mee met evoluties en kan je je competenties als ondernemer verder versterken.

Leren van professionals

De docenten van Syntra AB zijn experten in hun vak. Professionele begeleiding vanaf de uitwerking van jouw idee tot de opstart van je project. Je krijgt onmisbare tips en advies van een ervaren rot die in het beroep staat. 

Trajectplanning

Het eindproduct is een volledig uitgewerkt traject voor jouw zaak. Dit businessplan biedt jou houvast als startende ondernemer. Je lijst een aantal KPI's (Key Performance Indicators) op die jou kunnen vertellen hoe je zaak er voorstaat, zodat je tijdig kan bijsturen en optimaliseren.

Meteen starten als zelfstandige

Tot september 2018 is bedrijfsbeheer verplicht voor sommige beroepen in het kader van de vestigingswet. Wie deze opleiding succesvol afrondt, steekt een getuigschrift op zak. Na de opleiding kan je naar het ondernemingsloket om te starten als zelfstandige.

Een complete opleiding: 4 modules

De opleiding bestaat uit 4 modules, waarin je de theorie van de les toepast op een project dat je zelf uitwerkt. Op die manier schat je systematisch in hoe haalbaar jouw doelstellingen zijn. Focus ligt op

 • administratie en vereenvoudigde boekhouding
 • recht en wetgeving
 • commercieel en
 • financieel beleid.

Het geluk van jouw onderneming zit in deze 4 bouwstenen.

Praktische informatie

Inhoud links

De praktijk als leidraad

Als toekomstig ondernemer zoek je samen met de ervaren docenten naar de beste oplossing voor jouw zaak. Aan de hand van een aantal professionele tools krijg je een volledig profiel van jezelf en de haalbaarheid van jouw toekomstige, succesvolle onderneming. Praktijkvoorbeelden vormen de leidraad van de cursus.

Inhoud rechts

Een erkend getuigschrift of diploma

Slaag je voor de eindproef, dan heb je voldoende competenties om het getuigschrift basiskennis bedrijfsbeheer te behalen.

Je ontvangt een diploma als je de opleiding combineert met een ander ondernemerschapstraject.  

"Ik beveel de cursus bedrijfsbeheer bij Syntra warm aan voor elke starter. De opleiding was veel meer dan gewoon een opfrissingscursus. De docenten waren gedreven, de medestudenten waren tof en ik heb veel bijgeleerd."

Kurt Jaenen, cursist bedrijfsbeheer

Download een proefhoofdstuk

Benieuwd naar de inhoud van de opleiding basiskennis bedrijfsbeheer?

   Geniet van korting

  Maak gebruik van de KMO-portefeuille

  De opleidingen komen in aanmerking voor gebruik van de kmo-portefeuille en opleidingscheques.

  De docenten
  Docent An Vermeulen
  An Vermeulen
  Docent Werner Van Loo
  Werner Van Loo
  David Swartenbroeckx