adviesatelier bouw

Adviesatelier voor de bouwsector

Bouwunie organiseerde i.s.m. Syntra Bizz voor de 2de maal het Adviesatelier. Je kon kiezen uit 5 ateliers welke 3 workshops je wilde volgen. Deelname was gratis voor Bouwunie-leden en Syntra Bizz-cursisten, mits gebruik van de code BUADVIES bij inschrijving.

Verplichte opleidingen voor werknemers in de bouw

Je personeel opleiden is een must voor velen, een evidentie voor anderen. Maar welke opleidingen zijn eigenlijk verplicht? In deze workshop krijg je een overzicht. En we vertellen jou hoe je een financiële bijdrage geniet. Zo blijft de kostprijs van de opleiding voor jou als werkgever beperkt.
Spreker: medewerker Constructiv
 

RSZ kortingen en premies, waar heb je recht op?

Op zoek naar ondersteunende subsidies op maat van jouw bedrijf ? Kan je bedrijf genieten van RSZ- kortingen ? Deze workshop legt een sterke focus op pro-actieve subsidies.
Spreker: Kim Spruyt

Een warm welkom voor een nieuwe werknemer

Een goed voorbereid onthaal en opvang van een nieuwe werknemer, is de eerste stap tot een beter resultaat op de werkvloer. Bedrijfsinterne opleidingen waarbij werknemers hun kennis en ervaring overdragen, worden steeds belangrijker. Hoe pak ik dit aan…
Spreker: Bart Pilate
Syntra-opleiding: Mentoropleiding in de bouwsector

Nieuwe Vlarem norm rond fijn stof sinds 1/01/2017

Sinds 1 januari 2017 zijn er een aantal nieuwe regels in voege die de bouwaannemer verplicht om bij de uitvoering van werken de stofemissies zo laag mogelijk te houden. De bedoeling van deze nieuwe milieuvoorwaarden is om het fijn stof dat bij de werken vrijkomt te verminderen en de overlast voor de buurtbewoners te beperken. We leggen uit hoe de wetgeving in elkaar zit en hoe dit aan te pakken.
Spreker: medewerker Constructiv

Asbest eenvoudige handelingen - de do's en dont's

Wat mag en wat niet? Welke stappen moet je ondernemen naar overheid en personeel toe? Welke werkmethodes moeten (mogen) worden toegepast? Welke persoonlijke beschermingsmiddelen zijn hierbij onontbeerlijk?
Spreker: Eddy Coddens
Syntra-opleiding: Asbest - eenvoudige handelingen

Syntra Bizz Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra Bizz

Naar alle artikels
kostprijsberekening
Artikel

Je winst haal je uit je aankoopprijs

Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.

Artikel

Mentoropleiding in de bouw ook als winteropleiding

De Vlaming heeft een baksteen in de maag. De lage rentes en de forse toename in bouwvergunningen doet de bouwactiviteit in ons land pieken. Vele bouwbedrijven zijn op zoek naar geschikte arbeidskrachten.

excel
Artikel

MS Excel: ook voor jouw bedrijf

Microsoft Excel heeft vaak de reputatie dat het overdreven complex en vooral voor de financiële sector interessant is. Nochtans heeft het programma verschillende handige toepassingen voor iedereen binnen jouw bedrijf.

digitale transformatie
Artikel

4 mythes over digitale transformatie

Digitale transformatie is zonder twijfel een van de grootste trends van de laatste jaren. Volgens sommigen zullen robots binnenkort al het vuile werk doen, terwijl anderen zich zorgen maken over jobverlies. Laat ons even enkele mythes ontkrachten…