een carrière in de vastgoedsector

De juiste weg naar een carrière in de vastgoedsector?

De vastgoedsector is meer dan ooit in beweging. Nooit veranderden zoveel gronden, huizen of handelspanden van eigenaar of huurder. Het is dan ook een sector die heel wat carrièrekansen biedt.

Je hebt de juiste sociale vaardigheden

Als je de juiste sociale vaardigheden hebt, kan je snel carrière maken in de vastgoedsector. Toch heb je meer nodig dan alleen maar vertrouwen uitstralen en rad van tong zijn. Je bent immers meer dan een verkoper of tussenpersoon. Je bent een bemiddelaar tussen de verkoper en de koper of de verhuurder en de huurder. Je consulterende taak is daarbij uiterst belangrijk.

De tijd dat iedereen zomaar vastgoedmakelaar kon worden is gelukkig voorbij. De wet van 1 januari 2014 heeft de titel strikt gereglementeerd. Dit is in het belang van de hele sector, die kwaliteit en professionaliteit nastreeft.

Wil je vastgoedmakelaar worden en deze titel op je visitekaartje plaatsen? Dan is een erkenning door het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) noodzakelijk. Of je dit nu doet als hoofdberoep of in bijberoep.

Syntra Bizz is een erkend opleidingspartner van het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars. Wij begeleiden je in je traject naar en tijdens een carrière in de vastgoedsector.

Heb je een bachelordiploma in eender welke richting? Dan kan je aan de slag in de opleiding Competent naar de BIV-test of Individuele begeleiding BIV-test. Pas als je deze verplichte BIV-test hebt afgelegd, kan je jezelf laten inschrijven op de lijst van stagiairs vastgoedmakelaars. Het is immers de bedoeling dat men op voorhand een idee heeft over je sterktes en je zwaktes als kandidaat-stagiair. 

Je stage

De competentietest afgelegd? Je wordt nu ingeschreven op de lijst van stagiairs en je krijgt je BIV-nummer. Je moet dan stage lopen op het kantoor van een stagemeester, een erkend BIV-lid dat aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Je stagemeester leert je en begeleidt je in alle makelaarsactiviteiten in de deelsectoren waarvoor je koos (bemiddeling, syndicschap). De BIV beoordeelt aan het einde van je stageperiode hoe je je theoretische kennis in de praktijk toepast en of je er klaar voor bent om het beroep van vastgoedmakelaar uit te oefenen volgens de geldende wetgeving en deontologie.

Syntra Bizz helpt je ook tijdens en na je stage!

Zelfs tijdens je stage helpt het je enorme stappen vooruit als je je intussen ook al verder bijschoolt in bepaalde deelfacetten van het beroep zoals het schatten van gebouwen, het maken van een correcte plaatsbeschrijving, vastgoedfotografie of verkooptraining.

Ook zal je merken dat de juiste communicatie naar potentiële kopers of huurders zeer belangrijk is. Syntra Bizz heeft een pak experts in huis die je alle tips & tricks vertellen over Facebookmarketing, Google Analytics en andere digitale marketingtools.

Uiteraard richten deze opleidingen zich niet alleen tot stagiair vastgoedmakelaars. Ook ervaren makelaars volgen deze cursussen en gooien hun ervaringen in de groep. Dankzij de instroom van knowhow langs meerdere kanten, krijgt je kennis en ervaring een enorme boost.

Deze opleidingen zijn erkend door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars.

Klik hier en ontdek alle cursussen rond vastgoed

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars

Syntra Bizz Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra Bizz

Naar alle artikels
syndicus sterk in de schoenen
Artikel

Sta jij als syndicus sterk in je schoenen?

De vastgoedsector boomt nog steeds. Maar door de schaarsheid van bouwgronden wordt er nog meer in de hoogte gebouwd. Nog meer appartementen dus of gebouwen waar de bewoners dicht bij elkaar leven en een aantal ruimten moeten delen. 

Tover als vastgoedstylist
Artikel

Maak huizen weer verkoopsklaar als vastgoedstylist

Een huis verkopen dat dringend een opfrisbeurt nodig heeft is niet altijd makkelijk. Gelukkig is renoveren niet altijd nodig, door middel van styling kan je ook al heel wat bereiken.

excel
Artikel

MS Excel: ook voor jouw bedrijf

Microsoft Excel heeft vaak de reputatie dat het overdreven complex en vooral voor de financiële sector interessant is. Nochtans heeft het programma verschillende handige toepassingen voor iedereen binnen jouw bedrijf.

digitale transformatie
Artikel

4 mythes over digitale transformatie

Digitale transformatie is zonder twijfel een van de grootste trends van de laatste jaren. Volgens sommigen zullen robots binnenkort al het vuile werk doen, terwijl anderen zich zorgen maken over jobverlies. Laat ons even enkele mythes ontkrachten…