kostprijsberekening in de bouw

Je winst haal je uit je aankoopprijs

Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.

De basis van je winst ligt echter in je aankoopprijs. In de bouwsector is dit niet anders.

Als je een grondige kennis hebt van je product en een degelijke kijk op de markt van je leveranciers kan je toch je winst op peil houden, maar je anderzijds zeer concurrentieel opstellen.

Als je een goed onderhandelaar bent, de juiste partners kiest en mee evolueert in de zoektocht naar innovatieve producten en diensten kan je heel wat geld uitsparen en toch je marge en winst behouden.

Verander af en toe van leverancier

Heel wat aannemers blijven trouw aan hun vaste leveranciers en producten. Omdat dit makkelijk is. Omdat ze er – ongetwijfeld terecht – vertrouwen in hebben. Of omdat ze geen tijd hebben om prospectie te doen en nieuwe – misschien goedkopere en flexibelere – partners te zoeken. Die dan misschien ook nog meer innovatieve of betere producten hebben. 

Toch kan het je veel geld doen besparen. Geef jezelf dus de tijd om actieve prospectie te doen naar andere partners en producten. En beschouw die tijd als investering in je bedrijf.

In de opleiding van Syntra Bizz Aankooptechnieken voor de bouwsector leer je alles over inkoopbeleid, inkoopadministratie onderhandelen en de nodige technieken hiervoor, claimbehandeling en offertebesprekingen.

Haal die opdracht binnen!

In deze spannende economische tijden is de prijs nog altijd de belangrijkste factor in de toekenning van een (bouw)opdracht.

Zeker als het gaat over overheidsopdrachten. De juiste prijszetting begint uiteraard met een degelijke kostprijsberekening. Waarbij je de juiste factoren zoals aankoopprijs van de materialen, concurrentiepositie, bouwplaatskosten, directe en indirecte kosten, marge en winst laat meespelen, maar ook het risico incalculeert.

In de opleiding Kostprijsberekening: voorcalculatie, offerte en werkvoorbereiding nemen we je mee door alle facetten van de opbouw van een correcte klantenrelatie, gevolgd door de perfecte en efficiënte uitvoering aan de juiste prijs. We hebben het in deze opleiding over meetstaten, werkvoorbereidingen, uurlonen en sociale lasten, kosten van onderaanneming, machines en materieel en nog veel meer.

 

Klik hier voor het overzicht van alle opleidingen bij Syntra Bizz rond bouwen en schrijf je vandaag nog in

Syntra Bizz Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra Bizz

Naar alle artikels
energie en duurzaam bouwen
Artikel

Energie en duurzaam bouwen

Bij de realisatie van je droomhuis of commercieel gebouw kan je de principes van het duurzaam en energievriendelijk bouwen echter niet langer uit de weg gaan. Niet alleen omdat de overheid dit promoot – en zelfs oplegt – maar ook omdat je dit gewoonweg verplicht bent aan onze komende generaties.
 

adviesatelier bouwunie
Artikel

Adviesatelier voor de bouwsector

Bouwunie organiseerde i.s.m. Syntra Bizz voor de 2de maal het Adviesatelier. Je kon kiezen uit 5 ateliers welke 3 workshops je wilde volgen. Deelname was gratis voor Bouwunie-leden en Syntra Bizz-cursisten, mits gebruik van de code BUADVIES bij inschrijving.

Artikel

Mentoropleiding in de bouw ook als winteropleiding

De Vlaming heeft een baksteen in de maag. De lage rentes en de forse toename in bouwvergunningen doet de bouwactiviteit in ons land pieken. Vele bouwbedrijven zijn op zoek naar geschikte arbeidskrachten.

excel
Artikel

MS Excel: ook voor jouw bedrijf

Microsoft Excel heeft vaak de reputatie dat het overdreven complex en vooral voor de financiële sector interessant is. Nochtans heeft het programma verschillende handige toepassingen voor iedereen binnen jouw bedrijf.