Brusafe en Syntra Bizz

Samenwerkingsverband tussen Brusafe en Syntra Bizz

Brusafe en Syntra Bizz organiseren vooropleiding voor veiligheidsdiensten

Vanaf 2021 zal Brusafe Brussels - samen met Syntra Bizz - een unieke vooropleiding richting selectieproeven voor de politieschool gestalte geven. Deze gratis opleiding richt zich tot Nederlandse Brusselaars.

Waar liggen de roots van dit samenwerkingsverband tussen Brusafe en Syntra Bizz?

De basis van samenwerkingsverband tussen Brusafe en Syntra Bizz was te vinden in één van de belangrijkste opdrachten - en ambities - van Brusafe, nl. het aan de slag krijgen - en houden - van Brusselaars in veiligheids-, preventie- en hulpdienstberoepen.

Het Brussels Gewest richtte een echte Brusselse veiligheidscampus en organiseert voortaan alle opleidingen voor politie, brandweer, ambulanciers-hulpverleners en openbaar bestuur in het algemeen, op één locatie in Evere, vlakbij het Navo-gebouw

De lat ligt hoog: voor 2021 heeft Annelies Verlinden, Minister van Binnenlandse Zaken, de aanwerving van 1600 politie-inspecteurs voor het hele land als target gesteld. Ongeveer een kwart van de totale effectieven van de politie wordt in het Brussels Gewest tewerkgesteld.

Het Brussels gewest telt 6 politiezones, waarin meer dan 6500 personen aan de slag zijn (zowel politiemensen als burgers). Minder dan een kwart hiervan woont in Brussel. M.a.w. als je als Brusselaar slaagt in de selectieproeven ben je zeker van een job in één van de zes Brusselse korpsen.

In eerste instantie zullen de Nederlandstalige vooropleidingen zich richten tot mensen die bij de politie willen gaan. Nadien komen de andere beroepen zoals brandweerman of -vrouw aan bod.

Brusafe X Syntra Bizz: unieke samenwerking

Voor Brusafe zijn goede partnerships belangrijk om kwalitatieve opleidingen aan te bieden. Want ook dat is een hoofdopdracht van Brusafe. Zij vonden in Syntra Bizz - als vaste waarde in het Nederlandstalige opleidingslandschap - een ideale partner om hun kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen te realiseren. Kortom, de combinatie van beide partijen zorgt voor opleidingssynergie.

De samenwerking tussen Brusafe en Syntra Bizz is uniek in België. Brusafe is immers de enige veiligheidscampus die geïnteresseerden op de selectieproeven bij de werkgevers voorbereidt. Bovendien richten de vooropleidingen zich naar alle VPH-beroepen en worden onder de Brusafe-koepel gecentraliseerd. 

Alain Goergen, Gedelegeerd Bestuurder Brusafe: “De samenwerking met Syntra Bizz stelt ons in staat om Nederlandstalige Brusselaars voor de vooropleiding aan te trekken en ze grondig voor te bereiden. Want ‘goed begonnen is half gewonnen’.”.

Danny Van Broeck, marketingverantwoordelijke Syntra Bizz: Syntra Bizz is trots dat ze mee de schouders kan zetten onder dit schitterende initiatief van Brusafe. Mensen opleiden en bijscholen waardoor zij hun kansen op de arbeidsmarkt versterken, is immers een van de belangrijkste kerndoelstellingen van Syntra Bizz.

Je kan niet zomaar aan de politieschool starten!

Als je interesse hebt in een job bij de politie moet je de politieschool volgen. Maar voor een plaats in de politieschool kan je niet zomaar en rechtstreeks inschrijven. 

Je moet slagen in een reeks selectieproeven en door de politie worden aangeworven alvorens je kan starten aan de politieschool.

De testen gaan van sportieve, persoonlijkheids- en cognitieve proeven, tot een medische proef en een gesprek met de selectiecommissie. Dit selectieproces kan tot 1 jaar duren. 

Wat is nu de functie van de vooropleiding die Brusafe met Syntra Bizz organiseert? Wij bereiden je voor op deze selectieproeven. We zorgen voor een pre-oriëntering en schaven je kennis bij in de diverse materies die aan bod komen in de selectieproeven. Dat kan gaan van het verbeteren van je sportieve prestaties tot het bijschaven van je taalkennis en nog veel meer.

Je kan immers niet zomaar eindeloos blijven deelnemen aan de selectieproeven voor de politieschool. Ben je niet geslaagd? Dan duurt het 1 jaar vooraleer je opnieuw aan de proeven mag meedoen. Bovendien kan je maximaal 3 keer deelnemen.

Daarom is een grondige voorbereiding meer dan cruciaal. Een reden te meer om het Oriëntatiecentrum van Brusafe te contacteren en te laten ontdekken wat je aandachtspunten zijn en hieraan te werken. Samen met Brusafe en Syntra Bizz.

Oriëntatiecentrum @ Brusafe: persoonlijke begeleiding & vooropleiding

Wil je dat je maximaal voorbereid aan de start staat van de selectieproeven voor de politieschool? Klop dan aan bij het Oriëntatiecentrum van Brusafe. Zij informeren, adviseren en begeleiden jou tot aan de proeven. Dit begeleidingstraject kan tot 1 jaar duren. Het is ook volledig gratis. Wat Brusafe als veiligheidscampus uniek maakt.

Het begeleidingstraject begint met een overzicht van je competenties op dat moment. Waarin scoor je goed, waar heb je extra training nodig, welke vakken en kennis dien je bij te schaven, …

Op basis hiervan stelt Brusafe een vooropleiding op jouw maat samen. De vooropleiding stelt je in staat om goed voorbereid aan de selectieproeven voor de politieschool deel te nemen en je slaagkansen sterk te verhogen.

Meer info vind je hier

Over Brusafe 

Brusafe is een Vereniging van Gewestelijk Belang die in 2016 door de Brusselse Gewestregering werd opgericht. Deze Brusselse veiligheidscampus overkoepelt de politie-, brandweer, ambulanciers-hulpverlenersschool en de school voor openbaar bestuur. 
 

Ook interesse in een doorgedreven samenwerking met jouw organisatie of bedrijf? 

Contacteer ons

Syntra Bizz Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra Bizz

Naar alle artikels
Artikel

EHBO: leer beroertes herkennen met FAST-test

Het is van levensbelang om een beroerte snel te herkennen en in te grijpen. Enkel zo kan de hersenschade beperkt worden.
Elke minuut telt. In onze EHBO-cursussen wordt de FAST-test opgenomen.

excel
Artikel

MS Excel: ook voor jouw bedrijf

Microsoft Excel heeft vaak de reputatie dat het overdreven complex en vooral voor de financiële sector interessant is. Nochtans heeft het programma verschillende handige toepassingen voor iedereen binnen jouw bedrijf.

digitale transformatie
Artikel

4 mythes over digitale transformatie

Digitale transformatie is zonder twijfel een van de grootste trends van de laatste jaren. Volgens sommigen zullen robots binnenkort al het vuile werk doen, terwijl anderen zich zorgen maken over jobverlies. Laat ons even enkele mythes ontkrachten…

Artikel

Syntra Bizz krijgt mooi rapport bij tevredenheidsonderzoek

Uit een recent onderzoek van Alimento, uitgevoerd in juni 2019, blijkt dat Syntra Bizz een mooie tevredenheidsscore van 76%  op zijn naam mag schrijven.