wagenpark

Stad Antwerpen innoveert met hulp van Syntra Bizz

In 2019 publiceerde de stad Antwerpen een openbare aanbesteding voor opleidingen voor het onderhoud van technische voertuigen. Uit alle kandidaten werd Syntra Bizz gekozen als winnaar, zowel op basis van prijs als van kwaliteit. Sindsdien verzorgen we, en dit al tot 2024, alle opleidingen van de Stad Antwerpen gelinkt aan het onderhoud van voertuigen.

Maatopleidingen voor Stad Antwerpen

Er passeerde al een uitgebreid en gevarieerd aanbod in de afgelopen jaren. HEV (Hybrid Electric Vehicle) 1 en 2, lassen, enkele opleidingen over het onderhoud van elektrische fietsen en uiteraard de Last Minute Risk Analysis konden niet ontbreken. Tijdens deze laatste bekijkt men de veiligheid op de werkplaats; van de houdbaarheidsdatum van de helmen die men gebruikt tot kabels die verkeerd kunnen liggen. Het grootste gevaar op een werkplaats? Gewenning en denken dat anderen eventuele problemen zullen oplossen.

Opleiding voertuigveiligheid voor 300 medewerkers

Deze maatopleiding omvat o.a. de bewustmaking van het veilig en hoffelijk rijden op de baan tot het correct invullen van administratie bij deelwagens, de cursus behandelt alles tot in de puntjes.

Stad Antwerpen innoveert in haar wagenpark met o.a. huisvuilwagens op waterstof. We informeren en bereiden werknemers voor op huidige systemen en toekomstige innovaties. Met hun vragen kunnen ze steeds terecht bij de gespecialiseerde docent.

Opleidingen uit noodzaak of omwille van een opportuniteit

In de meeste gevallen geeft Stad Antwerpen zelf aan welke opleidingen er nodig zijn. Dankzij de jarenlange samenwerking hebben wij goed zicht op wat er speelt en kunnen wij onze rol van opleidingsadviseur echt waarmaken en oplossingen aanreiken voor opleidingsopportuniteiten die zich aandienen. De Stad Antwerpen apprecieert dat wij hun opleidingsbeleid op deze manier helpen ondersteunen. Bovendien blijven voertuigen verder ontwikkelen en dienen we het opleidingsaanbod à jour te houden en uit te breiden waar nodig.

Match tussen docent & bedrijf

Ons breed netwerk van ± 1000 docenten, geeft Syntra Bizz de mogelijkheid om de beste passende docent per opleidingsdeel te selecteren. Deze trainers voelen zich na enkele jaren helemaal thuis in de werkplaats van de stad. Hierdoor weten ze wat er leeft bij de werknemers, wat de aandachtspunten zijn en kunnen ze hierop inspelen. De opleidingen zijn volledig op maat van de groep die de opleiding volgt.

Indien er geen kant-en-klaar cursusmateriaal bestaat voor de gevraagde opleiding, werkt de docent dit uit op basis van de behoeften van de klant. Eens deze nieuwe cursus bestaat, wordt deze in de toekomst gebruikt bij andere klanten.

 

Wil je net als Stad Antwerpen een training op maat van je organisatie voor meerdere medewerkers? Heb je advies nodig om je opleidingsbeleid te initiëren of te verbeteren?
Wij informeren jou graag over onze manier van werken tijdens een vrijblijvend gesprek. Contacteer één van onze opleidingsadviseurs.

Syntra Bizz Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra Bizz

Naar alle artikels
Artikel

Verkopen in een recessie

2023 is gestart zoals 2022 is geëindigd: in een (milde) recessie. De hogere loonkosten, stijgende grondstofprijzen en problemen met toeleveringen zijn actueel. De KMO-Barometer staat op negatief met pessimistische verwachtingen rond laattijdige betalingen en cash-flow. Maar ‘elk nadeel heb z’n voordeel’ zei wijlen Cruijff en misschien kan je 2023 aanwenden om nieuwe verkoopstrategieën aan boord te brengen of kostenbesparende ideeën uit te testen. Wij zetten je graag op weg met deze 5 tips en koppelen deze aan interessante opleidingen die je kan volgen in open programmatie of via een incompany training.

Artikel

Syntra Bizz faciliteert jouw opleidingsbeleid

Komen onderstaande situaties jou bekend voor?

  • Je steekt veel energie in het opzetten van een opleidingsbeleid
  • Je verliest veel tijd door alle administratie die bij opleidingen komt kijken
  • Je wil opleidingen beter afstemmen op de voorkennis van medewerkers
  • Je wil de effectiviteit van opleidingen beter kunnen evalueren

Doe een beroep op de expertise van Syntra Bizz. Door een netwerk van 1000 docenten, faciliteiten op 3 campussen en een straf team kunnen wij eender welk opleidingsaanbod integreren.

Artikel

SyntraBizz, de b2b-afdeling van Syntra AB, breidt uit met nieuwe opleidingslocaties in Sint-Niklaas en Gent

Bedrijven investeren in opleidingen om diverse redenen. Het draagt bij tot efficiënter werken en het zorgt voor uitdaging en werkgeluk. Naast een groeiende open programmatie, organiseren we jaarlijks meer dan 400 bedrijfsinterne opleidingen. Om de stijgende vraag in de markt op te vangen en onze expansie verder te ondersteunen, voegen we twee nieuwe opleidingslocaties toe aan onze regio. Voortaan kan je ook een SyntraBizz-opleiding boeken bij Meetdistrict in Gent (Ghelamco arena) en bij het Bedrijvencentrum Waasland in Sint-Niklaas.

Artikel

Training op maat van elke organisatie / elk individu

Het tijdperk van levenslang leren is aangebroken. Kennis en vaardigheden kunnen nu een leven lang worden verworven en verbeterd. Opleiding is niet langer een one-size-fits-all-ervaring, maar eerder toegesneden op de behoeften van elk individu.