Maatopleidingen

Training op maat van elke organisatie / elk individu

Het tijdperk van levenslang leren is aangebroken. Kennis en vaardigheden kunnen nu een leven lang worden verworven en verbeterd. Opleiding is niet langer een one-size-fits-all-ervaring, maar eerder toegesneden op de behoeften van elk individu.

Met flexibele maattrainingen zorgt Syntra Bizz voor een optimale match tussen de leerbehoeften van de werknemer en de noden van het bedrijf.
Dit leidde het voorbije cursusjaar 21-22 tot een sterke groei met meer dan 400 bedrijfsinterne opleidingen. De focus lag hierbij op echte B2B-opleidingen: Communicatie, IT, Leiding geven, Talen, Techniek en Veiligheid. Ook in de open programmatie trainingen kregen we 30% meer cursisten over de vloer dan het jaar ervoor.

"We waren echt verbaasd over de vlotheid en  de kwaliteit van de opleiding naaitechnieken. Hoe Lies het heeft aangepakt, is helemaal in lijn met wat wij verwachten”
- Ella Vandermeulen, HR Business partner Kunnig Maatwerkbedrijf Antwerpen

Werknemers upskillen als antwoord tegen de arbeidskrapte

De heropleving van de economie na corona bracht een nijpend tekort aan gekwalificeerd personeel met zich mee. Bovendien groeit de vaardigheidskloof exponentieel door de digitalisering en de snel op elkaar volgende innovaties. Organisaties en bedrijven die hun ‘witte raaf’ niet vinden, kloppen aan bij Syntra Bizz om hun reeds aanwezige talent te voorzien van nieuwe kennis & vaardigheden.

“Goed technisch getraind personeel is moeilijk te vinden. Hierdoor kiezen bedrijven er steeds vaker voor om de kennis binnen het bedrijf via training uit te breiden bij enkele bestaande werknemers. Ook voor financiële en logistieke profielen zien we de vraag meer verschijnen. Omdat er meer junior-profielen op de arbeidsmarkt zijn, is begeleiding in ‘job- of teamcrafting’ ook populair. Bedrijven/teams leren op die manier om het takenpakket te herverdelen waardoor waardevolle kennis en taken bij de senior-profielen komt te zitten, en basistaken ondergebracht kunnen worden bij een junior-profiel.”

- Debbie Van Gossum, Teamleader Syntra Bizz 

Rol van opleiding bij recessie

Een inflatie van +11%, torenhoge energieprijzen, … wat mogen we verwachten van het nieuwe cursusjaar 22-23? Bij Syntra Bizz zien wij een ‘crisis’ liever als een opportuniteit. We geloven sterk in een solide set vaardigheden die zorgt voor een vangnet in onzekere tijden en die de economie de nodige geschoolde arbeidskrachten levert om te groeien en te ondernemen. Bovendien weten we uit ervaring dat mensen, bij tegenwind, nog meer en beter samen werken om obstakels te overwinnen. L’union fait la force. Je kan daarbij rekenen op onze talentenvijver van +800 skilled professionals die klaar staan om hun ervaring en expertise met jou of je organisatie te delen.

Er is nog een weg te gaan om de Europese ambitie te halen dat 60% van de volwassenen tegen 2030 jaarlijks opleiding volgt. In ons land ligt dit momenteel rond de 20%. Om dit te stimuleren draagt de overheid voor een stukje de opleidingskost. Maak gebruik van deze subsidies en kies voor een erkende opleidingsverstrekkers als Syntra Bizz. Onze accountmanagers vertellen je graag meer over de kortingsmogelijkheden voor jouw organisatie of sector.

Syntra Bizz Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra Bizz

Naar alle artikels
Artikel

Stad Antwerpen innoveert met hulp van Syntra Bizz

In 2019 publiceerde de stad Antwerpen een openbare aanbesteding voor opleidingen voor het onderhoud van technische voertuigen. Uit alle kandidaten werd Syntra Bizz gekozen als winnaar, zowel op basis van prijs als van kwaliteit. Sindsdien verzorgen we, en dit al tot 2024, alle opleidingen van de Stad Antwerpen gelinkt aan het onderhoud van voertuigen.

Artikel

Verkopen in een recessie

2023 is gestart zoals 2022 is geëindigd: in een (milde) recessie. De hogere loonkosten, stijgende grondstofprijzen en problemen met toeleveringen zijn actueel. De KMO-Barometer staat op negatief met pessimistische verwachtingen rond laattijdige betalingen en cash-flow. Maar ‘elk nadeel heb z’n voordeel’ zei wijlen Cruijff en misschien kan je 2023 aanwenden om nieuwe verkoopstrategieën aan boord te brengen of kostenbesparende ideeën uit te testen. Wij zetten je graag op weg met deze 5 tips en koppelen deze aan interessante opleidingen die je kan volgen in open programmatie of via een incompany training.

Artikel

Syntra Bizz faciliteert jouw opleidingsbeleid

Komen onderstaande situaties jou bekend voor?

  • Je steekt veel energie in het opzetten van een opleidingsbeleid
  • Je verliest veel tijd door alle administratie die bij opleidingen komt kijken
  • Je wil opleidingen beter afstemmen op de voorkennis van medewerkers
  • Je wil de effectiviteit van opleidingen beter kunnen evalueren

Doe een beroep op de expertise van Syntra Bizz. Door een netwerk van 1000 docenten, faciliteiten op 3 campussen en een straf team kunnen wij eender welk opleidingsaanbod integreren.

Artikel

SyntraBizz, de b2b-afdeling van Syntra AB, breidt uit met nieuwe opleidingslocaties in Sint-Niklaas en Gent

Bedrijven investeren in opleidingen om diverse redenen. Het draagt bij tot efficiënter werken en het zorgt voor uitdaging en werkgeluk. Naast een groeiende open programmatie, organiseren we jaarlijks meer dan 400 bedrijfsinterne opleidingen. Om de stijgende vraag in de markt op te vangen en onze expansie verder te ondersteunen, voegen we twee nieuwe opleidingslocaties toe aan onze regio. Voortaan kan je ook een SyntraBizz-opleiding boeken bij Meetdistrict in Gent (Ghelamco arena) en bij het Bedrijvencentrum Waasland in Sint-Niklaas.