Maatopleidingen

Training op maat van elke organisatie / elk individu

Het tijdperk van levenslang leren is aangebroken. Kennis en vaardigheden kunnen nu een leven lang worden verworven en verbeterd. Opleiding is niet langer een one-size-fits-all-ervaring, maar eerder toegesneden op de behoeften van elk individu.

Met flexibele maattrainingen zorgt Syntra Bizz voor een optimale match tussen de leerbehoeften van de werknemer en de noden van het bedrijf.
Dit leidde het voorbije cursusjaar 21-22 tot een sterke groei met meer dan 400 bedrijfsinterne opleidingen. De focus lag hierbij op echte B2B-opleidingen: Communicatie, IT, Leiding geven, Talen, Techniek en Veiligheid. Ook in de open programmatie trainingen kregen we 30% meer cursisten over de vloer dan het jaar ervoor.

"We waren echt verbaasd over de vlotheid en  de kwaliteit van de opleiding naaitechnieken. Hoe Lies het heeft aangepakt, is helemaal in lijn met wat wij verwachten”
- Ella Vandermeulen, HR Business partner Kunnig Maatwerkbedrijf Antwerpen

Werknemers upskillen als antwoord tegen de arbeidskrapte

De heropleving van de economie na corona bracht een nijpend tekort aan gekwalificeerd personeel met zich mee. Bovendien groeit de vaardigheidskloof exponentieel door de digitalisering en de snel op elkaar volgende innovaties. Organisaties en bedrijven die hun ‘witte raaf’ niet vinden, kloppen aan bij Syntra Bizz om hun reeds aanwezige talent te voorzien van nieuwe kennis & vaardigheden.

“Goed technisch getraind personeel is moeilijk te vinden. Hierdoor kiezen bedrijven er steeds vaker voor om de kennis binnen het bedrijf via training uit te breiden bij enkele bestaande werknemers. Ook voor financiële en logistieke profielen zien we de vraag meer verschijnen. Omdat er meer junior-profielen op de arbeidsmarkt zijn, is begeleiding in ‘job- of teamcrafting’ ook populair. Bedrijven/teams leren op die manier om het takenpakket te herverdelen waardoor waardevolle kennis en taken bij de senior-profielen komt te zitten, en basistaken ondergebracht kunnen worden bij een junior-profiel.”

- Debbie Van Gossum, Teamleader Syntra Bizz 

Rol van opleiding bij recessie

Een inflatie van +11%, torenhoge energieprijzen, … wat mogen we verwachten van het nieuwe cursusjaar 22-23? Bij Syntra Bizz zien wij een ‘crisis’ liever als een opportuniteit. We geloven sterk in een solide set vaardigheden die zorgt voor een vangnet in onzekere tijden en die de economie de nodige geschoolde arbeidskrachten levert om te groeien en te ondernemen. Bovendien weten we uit ervaring dat mensen, bij tegenwind, nog meer en beter samen werken om obstakels te overwinnen. L’union fait la force. Je kan daarbij rekenen op onze talentenvijver van +800 skilled professionals die klaar staan om hun ervaring en expertise met jou of je organisatie te delen.

Er is nog een weg te gaan om de Europese ambitie te halen dat 60% van de volwassenen tegen 2030 jaarlijks opleiding volgt. In ons land ligt dit momenteel rond de 20%. Om dit te stimuleren draagt de overheid voor een stukje de opleidingskost. Maak gebruik van deze subsidies en kies voor een erkende opleidingsverstrekkers als Syntra Bizz. Onze accountmanagers vertellen je graag meer over de kortingsmogelijkheden voor jouw organisatie of sector.

Syntra Bizz Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra Bizz

Naar alle artikels
Artikel

Immoweb meets Syntra Bizz

Syntra Bizz biedt een breed aanbod aan opleidingen aan in onder andere de vastgoedsector. Dat had ook Immoweb al snel door en ze twijfelden dan ook geen seconde om een samenwerking voor te stellen.

Politieopleiding
Artikel

Samenwerkingsverband tussen Brusafe en Syntra Bizz

Brusafe en Syntra Bizz organiseren vooropleiding voor veiligheidsdiensten

In 2021 werkte Brusafe Brussels - samen met Syntra Bizz - een unieke vooropleiding richting selectieproeven voor de politieschool uit. Deze gratis opleiding richt zich tot Nederlandstalige kandidaten die in Brussel willen werken.

excel
Artikel

MS Excel: ook voor jouw bedrijf

Microsoft Excel heeft vaak de reputatie dat het overdreven complex en vooral voor de financiële sector interessant is. Nochtans heeft het programma verschillende handige toepassingen voor iedereen binnen jouw bedrijf.

digitale transformatie
Artikel

4 mythes over digitale transformatie

Digitale transformatie is zonder twijfel een van de grootste trends van de laatste jaren. Volgens sommigen zullen robots binnenkort al het vuile werk doen, terwijl anderen zich zorgen maken over jobverlies. Laat ons even enkele mythes ontkrachten…