evacuatie

Veiligheid op de werkvloer: leren evacueren

Dat onze bedrijfsopleidingen echt op maat van elk bedrijf zijn, werd ook de medewerkers van UW Solutions al snel duidelijk. Ze volgen jaarlijks de bijscholing EHBO en na een positieve ervaring met de opleiding kleine blusmiddelen kozen ze ervoor om ook de opleiding evacuatieoefening door Syntra Bizz te laten organiseren.

“We hadden nog nooit een evacuatieoefening gedaan dus we wilden dit meteen professioneel laten begeleiden en het echt goed doen. Onze positieve ervaringen brachten ons al snel bij Syntra Bizz.” Aldus Kristel De Maeyer, HR business partner bij UW Solutions. Voor hen is een enorm pluspunt dat de docenten hun vak door en door kennen en mee nadenken vanuit het standpunt van het bedrijf. Op het moment van de opleiding maakt de docent even mee deel uit van het bedrijf. Hij zoekt mee naar oplossingen door zijn vakkennis te delen.

Dat er bij Bizz opleidingsadviseurs zijn die als vast aanspreekpunt fungeren, vergemakkelijkt het communicatieproces. Ze leren de klant kennen zodat ze kunnen anticiperen op de noden. De Bizz opleidingsadviseur is jouw vast aanspreekpunt, wat de communicatie vergemakkelijkt en de relatie versterkt waardoor we beter kunnen anticiperen op jullie noden.

Door de realistische praktijkoefening zijn we volledig voorbereid op eventuele rampscenario's

Hoe begeleid je een evacuatie op de werkvloer

De opbouw van de opleiding evacuatieoefening is telkens hetzelfde. Eerst gaat de docent langs in het bedrijf om een intake te doen en de nodige info te verzamelen. Hij bekijkt met de preventieadviseur welke plannen er reeds zijn en waar eventuele pijnpunten zitten. Er bestaat meestal al een noodinterventieplan, maar dat werd vaak nog niet getest of het zijn verouderde plannen.

De docent bekijkt en herwerkt de plannen en maakt op basis hiervan een opleiding als voorbereiding op de oefening. Sommige bedrijven hebben zelf nog geen plan dus dit wordt dan samen met hen eerst opgesteld. De docent neemt foto’s in het bedrijf die gebruikt worden in de maatopleiding, wat de betrokkenheid bij de medewerkers vergroot.

Op basis van alle verworven informatie gaat men daarna aan de slag met de theorie. Deze is in grote lijnen steeds hetzelfde, maar wordt aangepast aan het bedrijf. Bij UW Solutions zijn er bijvoorbeeld machines die heel warm kunnen worden en waar specifieke risico’s aan vasthangen.

Van bluspogingen tot beslissen wanneer wel of niet ergens binnengaan en slachtofferhulp, er komt heel wat bij kijken.

Na de theorie komt een realistische praktijkoefening. Men zet een brand in scène in het bedrijf om te zien hoe de werknemers reageren en handelen. Achteraf bespreekt men de reactie en geeft de docent aanbevelingen.

 

Wil je jouw werknemers bijscholen in veiligheid en je actieplan op punt zetten? Informeer naar de mogelijkheden met een flexibele maatopleiding bij Syntra Bizz.

 

Vraag een offerte aan voor jouw maatopleiding

Syntra Bizz Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra Bizz

Naar alle artikels
Syntra Bizz lesgevers aan de slag in de Fluvius Academy
Artikel

Syntra Bizz lesgevers aan de slag in de Fluvius Academy

Syntra Bizz stuurt versterking richting Hasselt & Mechelen: docenten Karim & Filip, specialisten in veiligheid, geven honderden nieuwe medewerkers en aannemers van Fluvius 2 essentiële opleidingen.

Politieopleiding
Artikel

Samenwerkingsverband tussen Brusafe en Syntra Bizz

Brusafe en Syntra Bizz organiseren vooropleiding voor veiligheidsdiensten

In 2021 werkte Brusafe Brussels - samen met Syntra Bizz - een unieke vooropleiding richting selectieproeven voor de politieschool uit. Deze gratis opleiding richt zich tot Nederlandstalige kandidaten die politie-inspecteur willen worden.

Artikel

EHBO: leer beroertes herkennen met FAST-test

Het is van levensbelang om een beroerte snel te herkennen en in te grijpen. Enkel zo kan de hersenschade beperkt worden.
Elke minuut telt. In onze EHBO-cursussen wordt de FAST-test opgenomen.

Syntra Bizz partnert graag en goed met steden en gemeenten
Artikel

Syntra Bizz partnert graag en goed met steden en gemeenten

We mogen heel wat steden en gemeenten tot onze klanten rekenen en door onze jarenlange samenwerking en verscheidenheid aan uitdagingen, kunnen we de opleidingsbehoeften in de publieke sector goed inschatten. In dit blogartikel vind je een selectie uit de gerealiseerde incompany-trainingen aan regionale en provinciale bestuursorganen.