Syntra Bizz beschikt over een netwerk van meer dan duizend docenten waaronder heel wat specialisten in horeca, voeding, dieetleer, chocoladebewerking, drankenkennis, vleesverwerking, bakkerij en patisserie. Geen generalisten, maar vakvrouwen en -mannen die zich enkel toeleggen op dat bepaald facet van de sector. Wij voorzien dan ook steeds de juiste docent, die gepokt en gemazeld is in zijn of haar materie, voor jouw opleiding. Wij zorgen voor de perfecte oplossing van jouw horecagerelateerde vraag.

Een greep uit de bedrijfsopleidingen uit de horeca- en voedingsector die wij op regelmatige basis organiseren. Zit er iets bij voor jou of je medewerkers?
Versnijdings- en bereidingstechnieken van vlees
vlees

Zowel voor de Delhaize Groep als de Antwerpse Beenhouwersbond organiseerden we specifieke bedrijfsopleidingen rond versnijding van vers vlees. Zowel varkens- als rundsvlees kwam aan bod. We focusten ons op het uitsnijden, het uitbenen en het winkelklaar maken van het verse vlees. Voor het winkelklaar maken leerden we de cursisten de techniek van het ontvetten, het pellen, ontvliezen en het portioneren van het verse vlees.

Voordeel van deze opleiding was dat ze volledig was afgestemd op de competenties van de beenhouwers maar ook op de specifieke commerciële aanpak van o.a. Delhaize.

Voor deze klanten organiseerden we ook meer gespecialiseerde opleidingen rond specifieke bereidingswijzen of nieuwe trends zoals bv. dry aged rundsvlees.

Ook binnen jouw bedrijf, beenhouwerij of supermarkt meer leren over het verwerken, bewerken en bereiden van vlees? Syntra Bizz organiseert algemene bedrijfsopleidingen rond vlees- en vleeswaren, maar ook voor specifieke bereidingen of presentaties zoals barbecue, panklare gerechten, nieuwe combinaties en nog veel meer.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

 

Nieuwe trends in chocoladebewerking
chocolade

In de door Syntra Bizz georganiseerde workshop leerden we bakkers de recentste technieken en trends op het vlak van chocolade. We verwerkten de nieuwste producten van de belangrijkste leveranciers en leerden de cursisten om hier creatief mee aan de slag te gaan.

Bij Syntra Bizz kunnen we in een specifieke bedrijfsopleiding jouw medewerkers alles leren over nieuwe technieken, toepassingen en bereidingen, actuele toepassingen van chocolade, cacaosoorten, nieuwe smaakcombinaties en nog veel meer. 

En waarom zou je geen chocoladeworkshop organiseren als teambuildingsevent voor jouw medewerkers? Succes gegarandeerd! 

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond chocolade

 

 

Allergenenwetgeving voor de voedingsnijverheid, voedingszaken en de horeca
allergenen

Voor diverse productsectoren in de voeding organiseerde Syntra Bizz informatiesessies en bedrijfsopleidingen over de Europese Verordening Verstrekking van Voedselinformatie. Sinds meerdere jaren moet iedere aanbieder van voedingswaren op zijn verpakking immers allergeneninformatie geven over deze producten.

Trouwens, in jouw delicatessenzaak, je bakkerij of slagerij verkoop je onverpakte voedingsproducten. Ook dan moet je perfect weten hoe het met de allergenen zit.

Ben je horecaprofessional? Ook als restaurantuitbater, leidinggevende, kok en zaalmedewerker wordt van jou verwacht dat je jouw klanten juist informeert over de allergenen in de gerechten op jouw menukaart.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond horeca-uitbating

 

Latte Art
latte art

In deze bedrijfsopleiding - in samenwerking met Cuperus Koffie of Java Coffee Company - leren wij jou de speciale technieken aan om met geschuimde melk decoratieve ontwerpen te maken in de crèmelaag van een cappuccino of caffé latte. Door middel van eenvoudige bewegingen - of een puntig voorwerk - we jou hoe  je prachtige motieven maak en je een verrassende dimensie creëert voor de koffiedrinker.

Wil jij als samen met je collega's als horecaprofessional of barista het verschil maken qua koffiebeleving voor je klanten? Dan is organiseren we voor jullie graag een opleiding rond latte art.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond koffie en latte art

 

Productkennis en bereidingen met kaas en zuivel
kaas

Ben je actief in een delicatessenzaak of supermarkt of heb je met meerdere personen interesse in kaas en zuivel? Dan organiseert Syntra Bizz graag hands-on coachingsessies waarin we jullie wegwijs maken in het ruime aanbod van binnen- en buitenlandse kazen, melksoorten, yoghurt, room, boter en eieren.

Zowel het smaakaspect, maar ook de verschillen qua houdbaarheid, verpakking en hygiëne komen ruimschoots aan bod. We gaan dieper in op de culinaire mogelijkheden van deze producten, zowel als basisingrediënt in gerechten maar ook als individueel eindproduct.

We kunnen uiteraard maatgerichte deelopleidingen organiseren rond bv. specifieke kazen of zuivelproducten, maar ook de combinatie ervan met wijn, bier en andere voedingswaren.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond kaas en zuivel

 

Uitbating van een bed & breakfast
b&b

Deze bedrijfsopleiding organiseert Syntra Bizz voor groepen ondernemers die een kleinschalige, familiale logies willen opstarten in Vlaanderen of het buitenland.

We leggen het accent ligt op de kleinschaligheid, het familiale karakter en de service, maar ook op de regionale keuken, de ambachtelijke streekproducten en op activiteiten die verbonden zijn aan de regio of de plattelands- of stadscultuur of de typische streek waarin de B&B of hotel zich kan situeren. 

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond horeca-uitbating

 

Workshop speculaas
speculaas

Ook al is speculaas een oud en vrij artisanaal product: tijdens deze workshop, specifiek voor ervaren en minder ervaren bakkers, leert Syntra Bizz jou heel wat nieuwe technieken. We laten jou en je medecursisten experimenteren met kruiden en grondstoffen. Je zal ontdekken dat speculaas niet noodzakelijk verbonden is met Sinterklaas en dat er ook buiten deze periode talrijke commerciële opportuniteiten zijn.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond brood en banket

Het team van Syntra Bizz kijkt uit naar jouw telefoontje of mail

Debbie Van Gossum
Teamleader opleidingsadviseurs

Debbie Van Gossum

0495 87 13 83
Nadia Pauwels
Administratief medewerkster

Nadia Pauwels

03 451 99 00