Syntra Bizz beschikt over een netwerk van meer dan duizend docenten waaronder heel wat specialisten in CAD/CAM, BIM en 3D-ontwerp

Geen generalisten, maar vakvrouwen en -mannen die zich enkel toeleggen op dit bepaald facet binnen de IT en bouwsector.

Wij voorzien dan ook steeds de juiste docent, die gepokt en gemazeld is in zijn of haar materie, voor jouw opleiding. Wij zorgen voor de perfecte oplossing van jouw vraagstuk op het vlak van digitaal ontwerp

Een greep uit de bedrijfsopleidingen over CAD/CAM, BIM en 3D-Design die wij regelmatig op maat organiseren. Er is wellicht ook iets bij voor jou of je medewerkers.
AutoCAD 2D en AutoCAD 3D
AutoCAD

AutoCAD is en blijft nog steeds marktleider als het op bouwkundig tekenen - maar ook andere ontwerptoepassingen - aankomt. Er zijn intussen meer dan 3,5 geregistreerde gebruikers. Van architect tot designer, van ingenieur tot ontwikkelaar.

Het sterke aan de bedrijfsopleidingen van Syntra Bizz in AutoCAD is het flexibele karakter ervan. We kunnen beginnen vanaf 0 en startende gebruikers wegwijs maken doorheen de belangrijkste functionaliteiten. Maar we kunnen ook de skills van meer ervaren tekenaars en ontwikkelaars op een hoger niveau brengen en enkel bepaalde (deel)aspecten van AutoCAD aanleren of efficiënter laten gebruiken. 

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond CAD/CAM 2D en 3D

 

SketchUp
SketchUp

SketchUp is een krachtig en populair digitaal tekenpakket met veel praktische functies. Met SketchUp kan je snel zelf 3D-modellen ontwerpen en uittekenen. Het is de ideale tool voor wie duurdere software pakketten als AutoCAD een brug te ver is. Niet alleen qua kostprijs van de licenties, maar ook qua mogelijkheden en moeilijkheidsgraad.

Toch is SketchUp redelijk aanwezig binnen de architectuur en interieurontwerp, engineering, bouw, vastgoed, houtbewerking, productontwikkeling, landschapsarchitectuur, standenbouw en nog veel meer.

SketchUp werkt redelijk intuïtief maar een bedrijfsopleiding van Syntra Bizz kan ervoor zorgen dat je collega's nog meer uit SketchUp halen dan wat je durfde verwachten.

Ook rond dit thema pakt Syntra Bizz het flexibel aan. We stemmen het niveau helemaal af op de competenties en de ervaring die de cursisten reeds met SketchUp hebben. Op basis hiervan - en afgestemd op de behoeften en doelstellingen van het bedrijf - bouwen we de cursus op.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond SketchUp

 

Revit - BIM modelleren in 3D
Revit

Als je professioneel in aanraking komt met bouwtechnische tekeningen - als architect of bouwkundig tekenaar - kan je vandaag niet meer zonder Revit. Het is hét programma om BIM (bouwkundig informatie) om te zetten naar uitgebreide 3D-modellen.

Los van de technische aspecten van Revit is het ook een pakket waarmee je met meerdere collega's tegelijkertijd projecten kan bekijken en bewerken. Dit zorgt voor een enorme efficiëntie qua overzicht in het project, maar vermijdt ook conflicten of herbewerkingen.

Ook is een 3D-visualisatie in Revit - en de Virtual Reality-functie - enorm handig om bepaalde aspecten van het bouwwerk duidelijk te presenteren aan stakeholders binnen het project: de klant, de projecteigenaar of -ontwikkelaar, de makelaar of andere teamleden.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond Revit

 

BricsCAD
BricsCAD

CAD/CAM en 2D of 3D tekenen worden met de dag belangrijker. De markt op het vlak van software wordt hierin evenwel gedomineerd door prachtige pakketten van Autodesk als Revit, AutoCAD en Inventor.

De Autodesk-producten zijn echter niet goedkoop en niet iedereen houdt van de abonnementsformule. Zeker nu de abonnementen ook gekoppeld worden aan 1 gebruiker zodat jouw bedrijf moet investeren in meerdere licenties.

Daarom is er zeker een markt voor nieuwe spelers. Challengers die een goed product hebben, maar ook wendbaar zijn en bijgevolg aantrekkelijke prijzen hanteren die beter passen binnen de budgetten van de KMO.

Bricsys uit Gent is zo’n bedrijf. Zij creëerden met BricsCAD een mooi alternatief voor AutoCAD. BricsCAD kan overweg met alle bekende .dwg 2D CAD functies, met bovendien ook tijdbesparende tools en 3D Direct Modeling.

In deze bedrijfsopleiding maken we je vertrouwd met alle tools en tonen en leren je waarin BricsCAD verschilt van AutoCAD en waarom dit misschien voor jouw bedrijf een betere oplossing is. Je gaat dus naar huis met meteen toepasbare kennis en resultaten. 

Deze bedrijfsopleiding is dan ook de ideale basis om met BricsCAD te starten. 

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond CAD/CAM 2D en 3D

 

 

Fusion 360
Fusion 360

Fusion 360 is een modelleerprogramma voor 3D-toepassingen. Net als AutoCAD en Revit is het ook een product van Autodesk.

Het maakt op een vlotte en gebruiksvriendelijke manier de brug tussen ontwerp en 3D-print. Het is dus een ideale tool voor wie aan de slag wil met 3D-modellen.

Door middel van de simulatie van je ontwerpen en de nodige CAM-bestanden, maak je prototypes die je kan frezen of als bestand kan doorsturen naar een 3D-printer.

Ook in deze bedrijfsopleiding stellen wij ons flexibel op: we geven deze opleiding net zo graag aan wie de eerste stappen wil zetten in 3D-ontwerp en -printing als aan ervaren 3D-adepten die al de nodige ervaring hebben in het productieproces.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond CAD/CAM 2D en 3D

 

3D-Printing
3d printing

3D-printen begint alsmaar meer ingeburgerd te raken bij zowel particulieren als bedrijven. De toepassingen zijn dan ook eindeloos. Muziekinstrumenten, speelgoed, maquettes en zelfs kunstorganen kwamen al allemaal uit de 3D-printer. Ook voor jouw bedrijf zijn er vast toepassingen te vinden. Een tastbaar voorbeeld van je nieuwe product tijdens een pitch? Of een origineel, zelfgemaakt relatiegeschenkje?

Ontdek nu zelf de kansen die deze innovatieve technologie biedt voor jouw zaak met een bedrijfsopleiding van Syntra Bizz.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

 

Het team van Syntra Bizz kijkt uit naar jouw telefoontje of mail

 

Heb je echter vragen over een individuele opleiding of een kant-en-klare opleiding? Hiervoor kan je terecht in ons klantencentrum via mail of telefonisch op 078 15 40 05. Je kan communiceren met Tine, Natasja, Maité of Hilde van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur.

Debbie Van Gossum
Teamleader opleidingsadviseurs

Debbie Van Gossum

0495 87 13 83
Nadia Pauwels
Administratief medewerkster

Nadia Pauwels

03 451 99 00