Syntra Bizz heeft een netwerk van meer dan 1000 docenten. Wij garanderen voor elke bedrijfsopleiding een docent die specialist is in zijn vak. Ook als het gaat over coaching, leidinggeven of human resources. Zij focussen zich op jouw bedrijfsactiviteit en stimuleren het leerproces door het gebruik van actuele cases, praktijkvoorbeelden en interactie.

Een greep uit onze bedrijfsopleidingen over coaching, leidinggeven en human resources die wij regelmatig op maat organiseren. Zit er iets bij voor jou of je medewerkers?
Problemen oplossen en conflicten vermijden
conflicthantering

Waar veel mensen samenwerken ontstaan vroeg of laat wel eens problemen. Verschillende verwachtingen, een verantwoordelijkheid die niet werd opgenomen, een verschil in prioriteiten... Het zijn allemaal zaken die - als ze niet worden aangepakt- kunnen uitdraaien op een conflict, met alle gevolgen van dien.

De coaches van Syntra Bizz hebben jaren ervaring in verschillende takken van de bedrijfswereld, waardoor ze perfect kunnen inspelen op de specifieke uitdagingen binnen jouw organisatie.

Wij leren jouw team problemen te vermijden door ze in een vroeg stadium te herkennen en de oorzaak aan te pakken. Ontstaat er toch een conflict, dan is het belangrijk ook daar juist mee om te gaan. We bekijken in een aangepaste bedrijfsopleiding de verschillende stijlen van conflicthantering, waarbij ook aandacht wordt besteed aan emotionele intelligentie en assertiviteit.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond assertiviteit en conflicthantering

 

Functionerings-, evaluatie- en verzuimgesprekken
selectiegesprekken

Functionerings- en evaluatiegesprekken zijn een bijzonder nuttig hulpmiddel om de sterke en zwakke punten binnen je team onder de loep te nemen, maar het is belangrijk om de twee niet te verwarren. Een evaluatiegesprek is vaak eenrichtingsverkeer, waarbij de leidinggevende de grootste rol speelt. Bij een functioneringsgesprek is het dan weer belangrijk om een open dialoog te kunnen voeren over de verwachtingen van beide partijen. Verzuimgesprekken komen minder vaak voor, maar kunnen een goed inzicht geven in de beweegredenen van werknemers.

Al deze gesprekken vereisen uiteraard hun eigen aanpak, ingesteldheid en voorbereiding. De experts van Syntra Bizz zorgen voor praktijkgerichte coaching die jou in staat stelt om de valkuilen te vermijden en doelgericht te werk te gaan. 

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond human resources

 

Leiding geven op de werkvloer, maar ook op afstand
leidinggeven

Als leidinggevende dien je over een aantal diverse vaardigheden te beschikken om je team efficiënt aan te sturen. Je werknemers stimuleren, taken uit handen durven geven, je doelstellingen halen en tegelijk een overzicht bewaren; het kan een moeilijke evenwichtsoefening zijn. En dat is niet alleen het geval bij administratieve functies, ook in technische beroepen is de juiste aanpak qua leiding uiterst belangrijk.

Niet iedereen is een geboren leidersfiguur, maar alle skills om dat te worden kan je aanleren. Via een bedrijfsopleiding op maat van Syntra Bizz zorgen wij voor een intensieve coaching die de specifieke werkpunten aanpakt waar jij of je medewerkers mee kampen. 

In covidtijden hebben wij ook werk gemaakt van een specifieke coaching om beter leiding te kunnen geven van op afstand. Heel wat collega's of teamleden werken van thuis uit. Het contact met loopt wat moeilijker en ook de evaluatie van bepaalde taken is niet meer zo evident.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond leidinggeven en mentorship

 

Burn-out preventie
burn out

Het aantal gevallen van burn-out stijgt jaar na jaar. Gedreven, perfectionistische werknemers zijn onmisbaar voor elk bedrijf, maar vaak lopen deze mensen het grootste risico. Door teveel hooi op hun vork te nemen en na de uren nog lang met het werk bezig te zijn, krijgen ze stress, wat slaap- en concentratieproblemen met zich meebrengt. Gevolg is een verminderde productiviteit op het werk en een 'emmertje' dat langzaamaan vol loopt.

Het langdurig uitvallen van waardevolle mensen is nefast voor elk bedrijf en kan zelfs een domino-effect hebben aangezien het werk zich blijft opstapelen en doorgeschoven wordt naar collega's.

Als leidinggevende is het dus uitermate belangrijk om aandacht te hebben voor de signalen die zich voordoen voor een burn-out. De ervaren trainers van Syntra Bizz leren je in deze bedrijfstraining de symptomen van een burn-out op tijd herkennen en geven je concrete tips om preventief actie te ondernemen. We gaan ook na wat de oorzaken binnen het bedrijf zijn en kijken samen met jou waar er verbeterd kan worden.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond burn-out preventie

 

Competentie- en talentmanagement
talentmanagement

Zorg voor de juiste aanpak van de talenten en competenties van je medewerkers! Ook jouw bedrijf krijgt te maken met nieuwe uitdagingen: vergrijzing van het personeelsbestand, krapte op de arbeidsmarkt, stijging van het ziekteverzuim, verhoging van de inzetbaarheid van werknemers...

Op hun beurt hechten werknemers steeds meer waarde aan jobinhoud, werktevredenheid en een goede balans werk-privé.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond human resources

 

Het team van Syntra Bizz kijkt uit naar jouw telefoontje of mail

 

Heb je echter vragen over een individuele opleiding of een kant-en-klare opleiding? Hiervoor kan je terecht in ons klantencentrum via mail of telefonisch op 078 15 40 05. Je kan communiceren met Tine, Natasja, Maité of Hilde van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur.

Debbie Van Gossum
Teamleader opleidingsadviseurs

Debbie Van Gossum

0495 87 13 83
Nadia Pauwels
Administratief medewerkster

Nadia Pauwels

03 451 99 00