Met een netwerk van gespecialiseerde docenten garandeert Syntra Bizz ook voor een bedrijfsopleiding in financiën of verzekeringen die docent die een kei is in zijn vak. Iedere docent focust zich ook op jouw bedrijfsactiviteit en stimuleert het leerproces via actuele cases, praktijkvoorbeelden en interactie.

Een greep uit de bedrijfsopleidingen uit de financiën- en verzekeringssector die wij regelmatig op maat organiseren. Er is wellicht iets bij voor jou of voor je medewerkers!
Financiële basisopleiding voor niet-financiële professionals

Jij en je managementteam worden steeds meer betrokken bij beslissingen die bepaalde financiële gevolgen hebben. Merk je dat jullie financiële achtergrond soms toch iets te gering is om de juiste beslissingen mee te ondersteunen? En ook al denk je dat je reeds mee met bent: een update van financiële begrippen, kostprijsberekening, financiële analyse ed. is voor elke manager van goudwaarde.

Redenen genoeg om te investeren in een bedrijfsopleiding rond financial basics van Syntra Bizz die de financiële kennis van je managementteam snel terug op peil brengt en zichzelf zeer snel terugverdient.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond financieel management

 

Financiële rapportering met MS Excel

Ook in jouw bedrijf komt er een hoop data op je af. Het wordt dan ook een hele uitdaging om deze data te verwerken en accuraat te interpreteren. Bovendien wil je die informatie ook nog overzichtelijk rapporteren en presenteren.

Syntra Bizz organiseert voor jou en je team een op het bedrijf afgestemde bedrijfsopleiding rond financiële rapportering met MS Excel. We gebruiken jouw datastroom en procedures als basis voor de opleiding en zorgen ervoor dat het verhaal achter de cijfers duidelijker wordt en je team beter onderbouwde beslissingen kan nemen.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond financiële analyse en rapportering en MS Excel

 

Balanslezen en ratio-analyse

Ook in tijden van economisch herstel is het belangrijk om te weten wat de financiële gezondheidstoestand is van je klanten, leveranciers of concurrenten. Hiervoor is het noodzakelijk dat je hun balans kan interpreteren en hun ratio’s kan uitdiepen. In deze bedrijfsopleiding van Syntra Bizz nemen we jou en je team mee doorheen concrete voorbeelden van ondernemingen die jij zelf kiest. We zijn ervan overtuigd dat deze kennis en ervaring je bedrijf kan behoeden voor financiële katers door wanbetalingen en faillissementen van klanten.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond balanslezen en ratio-analyse

 

Vennootschapsbelasting

Jouw bedrijf heeft een financieel directeur, boekhouder of accountant in dienst, of maakt gebruik van de diensten van een extern kantoor of adviseur. Syntra Bizz is ervan overtuigd dat het zeer interessant kan zijn om jezelf en andere medewerkers ook verder kennis te laten maken met de werking van de vennootschapsbelasting.

Praktische oefeningen – afgestemd op jouw bedrijf – gekoppeld aan aandacht voor de impact van de huidige regelgeving en toekomstige wijzigingen geven jou en je team een klare kijk op vennootschapsbelasting.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond vennootschapsbelasting en fiscaliteit

Enkelvoudig en dubbel boekhouden

Afhankelijk van de grootte van de bedrijfsomzet moet je een enkelvoudige of dubbele boekhouding voeren. We zijn er sterk van overtuigd dat het zeer nuttig kan zijn om meerdere administratieve medewerkers een bedrijfsopleiding te laten volgen. Zo maak je hen wegwijs in de procedures van de enkelvoudige en/of dubbele boekhouding, ook al hebben zij niet direct een financiële functie. Syntra Bizz is ervan overtuigd dat zij een meer klare kijk zullen krijgen op bepaalde activiteiten die de efficiëntie van je administratieve afdeling zeker zullen verhogen.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond boekhouden

 

BTW

Ook al heb je een boekhouder in huis of werk je met een extern accountantskantoor, het kan zeer handig zijn om in-house je administratieve medewerkers reeds bepaalde activiteiten rond btw te laten voorbereiden. In een bedrijfsopleiding van Syntra Bizz rond btw kunnen we bv. bekijken welke zaken je kan aftrekken, hoe je de btw-aangifte voorbereidt, hoe het systeem van terugbetalingen en voorschotten precies in elkaar zit, en nog veel meer. We stemmen de opleiding helemaal af op de procedures van jouw bedrijf. We zijn er zeker van dat we hier ook een positieve en constructieve bijdrage zullen leveren aan de administratieve flow in je bedrijf.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond btw

 

Aftrekbare kosten

Het laatste wat je als bedrijfsleider wil, is dat je te veel betaalt aan vennootschaps- of personenbelasting. Daarom is het zeer belangrijk dat je op de hoogte bent van wat je als beroepskosten kan aftrekken en wanneer en hoe je dit mag doen.

Volg deze bedrijfsopleiding van Syntra Bizz, samen met jouw financiële en administratieve medewerkers. We werken in de praktijkgerichte opleidingssessies dan ook met voorbeelden en toepassingen uit jouw bedrijf.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond aftrekbare kosten en fiscaliteit

 

Efficiënt debiteurenbeheer

De economische crisis was tijdelijk voorbij maar door de nieuwe crisis ten gevolge van de Covid-19-crisis worden de betalingstermijnen door klanten met de dag langer. Je wil echter dat je facturen zo snel mogelijk betaald worden. Het is immers jouw geld, dat je nodig hebt om je leveranciers en andere kostenposten te betalen.

Wacht niet tot je beroep moet doen op dure incassobureaus maar laat je medewerkers een op jouw bedrijf afgestemde bedrijfsopleiding volgen waarin zij alle tips en tricks krijgen om het debiteurenbeheer van jouw bedrijf efficiënt aan te pakken. Hun opgedane kennis en ervaring zal je veel kopzorgen en slapeloze nachten besparen.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

 

Is mijn bedrijf goed verzekerd?

Je bedrijf goed verzekeren is een complex verhaal. Je kan oververzekerd zijn en hierdoor teveel aan premies betalen, maar je kan ook bepaalde aspecten uit het oog verliezen waardoor je bij een calamiteit heel wat – financiële – problemen op je dak haalt. In de bedrijfsopleiding van Syntra Bizz bekijken we – samen met je team - op een objectieve manier en met krachtige adviezen en concrete tips hoe je bedrijf optimaal verzekerd moet zijn. We stemmen dit helemaal af op de werking en aard van jouw bedrijf. 

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Het team van Syntra Bizz kijkt uit naar jouw telefoontje of mail

Debbie Van Gossum
Teamleader opleidingsadviseurs

Debbie Van Gossum

0495 87 13 83
Nadia Pauwels
Administratief medewerkster

Nadia Pauwels

03 451 99 00