Syntra Bizz beschikt over een netwerk van meer dan duizend docenten waaronder heel wat specialisten in horeca, voeding, dieetleer, chocoladebewerking, drankenkennis, vleesverwerking, bakkerij en patisserie. Geen generalisten, maar vakvrouwen en -mannen die zich enkel toeleggen op dat bepaald facet van de sector. Wij voorzien dan ook steeds de juiste docent, die gepokt en gemazeld is in zijn of haar materie, voor jouw opleiding. Wij zorgen voor de perfecte oplossing van jouw horecagerelateerde vraag.

Een greep uit de bedrijfsopleidingen uit de horeca- en voedingsector die wij op regelmatige basis organiseren. Zit er iets bij voor jou of je medewerkers?
Versnijdingstechnieken van vlees

Zowel voor de Delhaize Groep als de Antwerpse Beenhouwersbond organiseerden we specifieke opleidingen rond versnijding van vers vlees. Zowel varkens- als rundsvlees kwam aan bod. We focusten ons op het uitsnijden, het uitbenen en het winkelklaar maken van het verse vlees. Voor het winkelklaar maken leerden we de cursisten de techniek van het ontvetten, het pellen, ontvliezen en het portioneren van het verse vlees.

Voordeel van deze opleiding was dat ze volledig was afgestemd op de competenties van de beenhouwers maar ook op de specifieke commerciële aanpak van o.a. Delhaize.

Voor deze klanten organiseerden we ook meer gespecialiseerde opleidingen rond specifieke bereidingswijzen of nieuwe trends zoals bv. dry aged rundsvlees.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Nieuwe trends in chocoladebewerking

In de door Syntra Bizz georganiseerde workshop leerden we bakkers de recentste technieken en trends op het vlak van chocolade. We verwerkten de nieuwste producten van de belangrijkste leveranciers en leerden de cursisten om hier creatief mee aan de slag te gaan.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Allergenenwetgeving

Voor diverse productsectoren in de voeding organiseerden we informatiesessies over de Europese Verordening Verstrekking van Voedselinformatie. Sinds december 2014 moet iedere aanbieder van voedingswaren op zijn verpakking - maar ook bij onverpakte producten - immers allergeneninformatie geven over deze producten.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Latte Art

In deze maatopleiding - in samenwerking met Java Coffee Company - leerden wij de cursisten de speciale technieken aan om met geschuimde melk decoratieve ontwerpen te maken in de cremelaag van een cappuccino of caffé latte. Door middel van eenvoudige bewegingen - of een puntig voorwerk - leerden zij hoe  je prachtige motieven maak en je een verrassende dimensie creëert voor de koffiedrinker.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Productkennis rond kaas en zuivel

Voor de medewerkers van supermarkten organiseerden we opleidingssessies waarin we hen wegwijs maakten in het ruime aanbod van binnen- en buitenlandse kazen, melksoorten, yoghurt, room, boter en eieren.

Zowel het smaakaspect, maar ook de verschillen qua houdbaarheid, verpakking en hygiëne kwamen ruim aan bod. Daarnaast gingen we dieper in op de culinaire mogelijkheden van deze producten, zowel als basisingrediënt in gerechten maar ook als individueel eindproduct.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Uitbating van een bed & breakfast

Deze opleiding organiseerden we voor groepen ondernemers die een kleinschalige, familiale logies wilden opstarten in Vlaanderen of het buitenland.

We legden het accent ligt op de kleinschaligheid, het familiale karakter en de service, maar ook op de regionale keuken, de ambachtelijke streekproducten en op activiteiten die verbonden zijn aan de regio of de plattelands- of stadscultuur of de typische streek waarin de B&B of hotel zich kan situeren. 

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Workshop speculaas

Ook al is speculaas een oud en vrij artisanaal product: tijdens deze workshop, specifiek voor ervaren bakkers, leerden we hen heel wat nieuwe technieken. We lieten hen experimenteren met kruiden en grondstoffen. De deelnemers ontdekten dat speculaas niet noodzakelijk verbonden is met Sinterklaas en dat er ook buiten deze periode talrijke commerciële opportuniteiten zijn.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Het Syntra Bizz-team wacht op jouw telefoontje of mail

Inhoud links

Debbie Van Gossum

Opleidingsadviseur

0495 87 13 83

debbie.vangossum@syntra-bizz.be

 

Inhoud rechts

Kim Priem

Opleidingsadviseur

0499 27 67 63

kim.priem@syntra-bizz.be

 

Inhoud links

Yannick Van Aken

Opleidingsadviseur

0495 77 52 61

yannick.vanaken@syntra-bizz.be

 

Inhoud rechts

Sarah Hansen

Opleidingsadviseur

0495 83 13 87

sarah.hansen@syntra-bizz.be

 

Inhoud links

Linda Boey

Projectcoördinator

03 451 99 00

linda.boey@syntra-bizz.be

 

Inhoud rechts

Joost Van de Vijver

Commercieel directeur

03 451 99 00

joost.vandevijver@syntra-bizz.be