Ook als het gaat over transport en logistiek komt Syntra Bizz sterk uit de hoek. Met de haven van Antwerpen en het Albertkanaal in onze achtertuin weten wij perfect wat je bedrijf op dat vlak nodig heeft. Wij laten onze docenten inspelen op jouw bedrijfsactiviteit. Zij stimuleren het leerproces door het gebruik van actuele cases, praktijkvoorbeelden en interactie.

Een greep uit de bedrijfsopleidingen uit de transport- en logistieke sector die wij regelmatig op maat organiseren. Is er iets bij voor jou of je medewerkers?
Al onze maatopleidingen in transport en logistiek organiseren wij nu ook in de regio's Limburg en Kempen.
Kostprijsberekening in transport

Als transportbedrijf word je iedere dag geconfronteerd met tarieven die steeds meer onder druk komen te staan. Wat doe je hieraan? Laat ons voor je sales- en calculatieteam een maatopleiding in kostprijsberekening organiseren. Zo krijgen ze een pak tips en tricks waarmee ze jouw bedrijf concurrentiëler kunnen maken.

Heb je een productie- of retailbedrijf en ben je op zoek naar de juiste en meest rendabele manier om je afgewerkte goederen of producten te transporteren in functie van volume, gewicht en afstand? Ook voor jou heeft Syntra Bizz een maatopleiding die je leert hoe je een tender voorbereidt, offertes interpreteert en de juiste keuzes maakt op dit vlak. We stemmen deze opleiding helemaal af op het specifieke karakter van jouw bedrijf. De investering in deze maatopleiding verdient zich dubbel en dik terug.
 

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Internationale handel

Ook al is je bedrijf al een tijdje actief in de internationale handel, deze sector is continu in beweging. Europa legt regels op, maar bepaalde landen zorgen ook autonoom voor nieuwe wetgevingen of verplichtingen. Heb je tijd om dit allemaal zelf uit te zoeken en in te studeren, met het risico dat je bepaalde zaken mist? Of kies je voor een maatopleiding van Syntra Bizz, die we afstemmen op de activiteiten en het werkterrein van jouw bedrijf en die er op een efficiënte manier voor zorgt dat je snel weer helemaal bij bent op dit vlak? We zouden je graag adviseren om te kiezen voor deze oplossing.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Incoterms

De Incoterms (International Commercial Terms) zorgen in de Supply Chain voor een exacte verdeling van de verantwoordelijkheden en taken van koper en verkoper bij - internationale - handel. Wie doet wat inzake documenten, verzekering en risico? Het is dan ook zeer belangrijk dat iedere medewerker, betrokken bij internationale transacties Incoterms door en door kent. Syntra Bizz kan hiervoor een op hun kennis en ervaring afgestemde maatopleiding organiseren, bij jullie in het bedrijf of op een locatie naar keuze, wanneer het jullie past.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Heftruck en reachtruck

Met een heftruck of reachtruck rijden is een evenwichtsoefening tussen productiviteit, efficiëntie en veilig rijgedrag. Een goed ruimtelijk inzicht en aandacht voor de veiligheidsrisico’s: daar draait het om.

Onze maatopleidingen voor heftruck- en reachtruckbestuurders bekijken de wetgeving, de verschillende heftrucks en reachtrucks, maar focussen zich vooral op de praktische kant inzake rij- en stapeltechnieken. 

Syntra Bizz kan ook het attest voor 5 jaar uitreiken. Hebben jouw heftruck- of reachtruckbedieners dit attest reeds? Syntra Bizz organiseert ook maatopleidingen voor ervaren bestuurders met het oog op de verlenging van hun attesten. Wij stemmen onze opleidingsdata af op de vervaldata van hun attesten.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Hoogtewerker

Werk je in je bedrijf met hoogtewerkers of huur je er soms een? Niet iedereen mag zomaar met deze machines werken. Men moet immers voldoen aan de wettelijke vereisten en een opleiding volgen over de soorten hoogtewerkers, hun technische eigenschappen en de werking en het onderhoud ervan. Uiteraard wordt het meeste aandacht besteed aan het praktisch en het veilig gebruik van de hoogtewerker. Syntra Bizz organiseert regelmatig maatopleidingen voor medewerkers die aan de slag gaan met hoogtewerkers en zorgt – na de nodige proeven – voor een officieel certificaat dat vijf jaar geldig is.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Rolbrugbediening

In de logistieke sector, maar ook in vele productie-ateliers maakt men gebruik van rolbruggen. Misschien ook in jouw bedrijf? Syntra Bizz organiseert regelmatig maatopleidingen om een rolbrug op een efficiënte en vooral veilige manier te bedienen. Wij zorgen daarna ook voor het officiële attest van rolbrugbediener.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Vakbekwaamheid beroepschauffeur Code 95

Ook jouw beroepschauffeurs zijn verplicht om iedere vijf jaar – in het kader van Code 95 - minstens 35 uur nascholing te volgen. Doen ze dit niet, dan mogen ze niet meer beroepsmatig rijden. Syntra Bizz organiseert deze nascholingen - op een zeer flexibele manier - ook als maatopleiding, in groep wanneer het jouw chauffeurs past. Van ladingbeveiliging, rij- en rusttijden, digitale tachograaf, EHBO, ongevalsaangifte, Ecodrive tot ergonomie achter het stuur en meer. Al deze opleidingen zorgen uiteraard voor de nodige kredietpunten. Deze maatopleidingen zijn erkend door de FOD Mobiliteit. 

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Dispatcher

In een transportbedrijf of bedrijf met meerdere voertuigen in beweging is een dispatcher de draaischijf in het logistieke gebeuren.

Wil je in je bedrijf medewerkers om- of bijscholen of je huidige dispatchers nog meer knepen van het vak leren? Voor hen kan Syntra Bizz  een zeer flexibele maatopleiding organiseren, helemaal aangepast aan de doelstellingen van het bedrijf. Waar en wanneer het voor hen past.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Logistiek bediende

Logistieke bedienden vormen – net als de dispatcher – de onmisbare schakels in het transportgebeuren in jouw bedrijf. Zij moeten straf zijn in coördinatie, organisatie, administratie maar ook in contacten met klanten en leveranciers. Hun verantwoordelijk is groot: het naleven van leveringstermijn, orderverzameling, lossen, laden en verzendklaar maken behoren tot hun domein. Syntra Bizz organiseert regelmatig flexibele maatopleidingen om ervaren logistieke bedienden te doen groeien in hun vak of om bv. magazijniers om te scholen naar deze functie. Herkenbaar? Boek dan voor hen zo’n maatopleiding bij Syntra Bizz.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Starten met import en/of export

Is België voor jouw bedrijf te klein geworden als afzetmarkt? Of ben je genoodzaakt om bepaalde grondstoffen in het buitenland te zoeken? Je moet dan starten met import en/of export. Hiervoor is een degelijke kennis van zaken nodig. Is die in je bedrijf aanwezig? Weet je alles over intracommunautaire leveringen, douane, driehoeksverkeer, betalingsmethodes, EORI-nummer, verzekeringen? Euh..neen? Dan misschien toch maar een maatopleiding van Syntra Bizz boeken. Een maatopleiding die zich focust, enkel op datgene wat jij echt wil weten, over de procedures en verplichtingen in die landen waarnaar je uitvoert of waaruit je invoert.

Interesse? Vraag jouw offerte

 

Enkele van onze vakexperten in transport en logistiek

Inhoud links

Valentin Lambrechts

Valentin is een kei in supply chain oplossingen en alles wat te maken heeft met import en import.

Inhoud rechts

Marc Van Boven

Marc is adviseur in transport van gevaarlijke goederen. 

Het team van Syntra Bizz kijkt uit naar jouw telefoontje of mail

Inhoud links

Debbie Van Gossum

Teamleader van de opleidingsadviseurs

0495 87 13 83

debbie.vangossum@syntra-bizz.be

 

Inhoud rechts

Sarah Hansen

Opleidingsadviseur voor de regio Antwerpen, Haven, Waasland en het Gentse

0486 83 13 87

sarah.hansen@syntra-bizz.be

 

Inhoud links

Caroline Jacobs

Opleidingsadviseur voor de regio Mechelen, Dijle-, Rupel- en Denderstreek, Klein-Brabant

0474 49 28 99

caroline.jacobs@syntra-bizz.be

 

Inhoud rechts

Linda Boey

Administratief medewerkster

03 451 99 00

linda.boey@syntra-bizz.be

 

Inhoud links

Bie Vingerhoets

Administratief medewerkster

03 451 99 00

bie.vingerhoets@syntra-bizz.be