Ook als het gaat over transport en logistiek komt Syntra Bizz sterk uit de hoek. Met de haven van Antwerpen en het Albertkanaal in onze achtertuin weten wij perfect wat je bedrijf op dat vlak nodig heeft. Wij laten onze docenten inspelen op jouw bedrijfsactiviteit. Zij stimuleren het leerproces door het gebruik van actuele cases, praktijkvoorbeelden en interactie.

Een greep uit de bedrijfsopleidingen uit de transport- en logistieke sector die wij regelmatig op maat organiseren. Is er iets bij voor jou of je medewerkers?
Kostprijsberekening in transport

Als transportbedrijf word je iedere dag geconfronteerd met tarieven die steeds meer onder druk komen te staan. Wat doe je hieraan? Laat ons voor je sales- en calculatieteam een bedrijfsopleiding in kostprijsberekening organiseren. Zo krijgen ze een pak tips en tricks waarmee ze jouw bedrijf concurrentiëler kunnen maken.

Heb je een productie- of retailbedrijf en ben je op zoek naar de juiste en meest rendabele manier om je afgewerkte goederen of producten te transporteren in functie van volume, gewicht en afstand? Ook voor jou heeft Syntra Bizz een bedrijfsopleiding die je leert hoe je een tender voorbereidt, offertes interpreteert en de juiste keuzes maakt op dit vlak. We stemmen deze opleiding helemaal af op het specifieke karakter van jouw bedrijf. De investering in deze bedrijfsopleiding verdient zich dubbel en dik terug.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

 

Vakbekwaamheid beroepschauffeur Code 95

Ook jouw beroepschauffeurs zijn verplicht om iedere vijf jaar – in het kader van Code 95 - minstens 35 uur nascholing te volgen. Doen ze dit niet, dan mogen ze niet meer beroepsmatig rijden. Syntra Bizz organiseert deze nascholingen - op een zeer flexibele manier - ook als bedrijfsopleiding , in groep en wanneer het jouw chauffeurs past.

Van ladingbeveiliging, rij- en rusttijden, digitale tachograaf, EHBO, ongevalsaangifte, Ecodrive tot ergonomie achter het stuur en meer. Al deze opleidingen zorgen uiteraard voor de nodige kredietpunten. Deze bedrijfsopleidingen zijn erkend door de FOD Mobiliteit

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond Code 95 en Nascholing Vakbekwaamheid

 

Internationale handel

Ook al is je bedrijf al een tijdje actief in de internationale handel, deze sector is continu in beweging. Europa legt regels op, maar bepaalde landen zoals bv. de Verenigde Staten, Canada of China zorgen ook autonoom voor nieuwe wetgevingen of verplichtingen.

Heb je tijd om dit allemaal zelf uit te zoeken en in te studeren, met het risico dat je bepaalde zaken mist? Of kies je voor een bedrijfsopleiding van Syntra Bizz, die we afstemmen op de activiteiten en het werkterrein van jouw bedrijf en die er op een efficiënte manier voor zorgt dat je snel weer helemaal bij bent op dit vlak? We zouden je graag adviseren om te kiezen voor deze oplossing.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond internationale handel

 

Incoterms

De Incoterms (International Commercial Terms) zorgen in de Supply Chain voor een exacte verdeling van de verantwoordelijkheden en taken van koper en verkoper bij - internationale - handel. Wie doet wat inzake documenten, verzekering en risico? Het is dan ook zeer belangrijk dat iedere medewerker, betrokken bij internationale transacties Incoterms door en door kent.

Syntra Bizz kan hiervoor een op hun kennis en ervaring afgestemde bedrijfsopleiding organiseren, bij jullie in het bedrijf of op een locatie naar keuze, wanneer het jullie past.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond Incoterms

 

Heftruck en reachtruck

Met een heftruck of reachtruck rijden is een evenwichtsoefening tussen productiviteit, efficiëntie en veilig rijgedrag. Een goed ruimtelijk inzicht en aandacht voor de veiligheidsrisico’s: daar draait het om.

Onze bedrijfsopleidingen voor heftruck- en reachtruckbestuurders bekijken de wetgeving, de verschillende heftrucks en reachtrucks, maar focussen zich vooral op de praktische kant inzake rij- en stapeltechnieken

Syntra Bizz kan ook het attest voor 5 jaar uitreiken. Hebben jouw heftruck- of reachtruckbedieners dit attest reeds? Syntra Bizz organiseert ook bedrijfsopleidingen voor ervaren bestuurders met het oog op de verlenging van hun attesten. Wij stemmen onze opleidingsdata af op de vervaldata van hun attesten.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond heftruckgebruik

 

Hoogtewerker

Werk je in je bedrijf met hoogwerkers of verreikers of huur je er soms een? Niet iedereen mag zomaar met deze machines werken. Men moet immers voldoen aan de wettelijke vereisten en een opleiding volgen over de soorten hoogwerkers of verreikers, hun technische eigenschappen en de werking en het onderhoud ervan. Uiteraard wordt het meeste aandacht besteed aan het praktisch en het veilig gebruik van de hoogtewerker of verreiker.

Syntra Bizz organiseert regelmatig bedrijfsopleidingen voor medewerkers die aan de slag gaan met hoogwerkers of verreikers en zorgt – na de nodige proeven – voor een officieel certificaat dat vijf jaar geldig is.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond hefwerktuigen

 

Rolbrugbediening

In de logistieke sector, maar ook in vele productie-ateliers maakt men gebruik van rolbruggen. Misschien ook in jouw bedrijf? Wie zo'n rolbrug bedient moet hiervoor de nodige opleidingen met succes gevolgd hebben.

Syntra Bizz organiseert regelmatig bedrijfsopleidingen om een rolbrug op een efficiënte en vooral veilige manier te bedienen. Wij zorgen daarna ook voor het officiële attest van rolbrugbediener.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond hefwerktuigen

 

Starten met import en/of export

Is België voor jouw bedrijf te klein geworden als afzetmarkt? Of ben je genoodzaakt om bepaalde grondstoffen in het buitenland te zoeken? Je moet dan starten met import en/of export. Hiervoor is een degelijke kennis van zaken nodig. Is die in je bedrijf aanwezig? Weet je alles over intracommunautaire leveringen, douane, driehoeksverkeer, betalingsmethodes, EORI-nummer, verzekeringen? Euh..neen? Dan misschien toch maar een bedrijfsopleiding van Syntra Bizz boeken. Een bedrijfsopleiding die zich focust, enkel op datgene wat jij echt wil weten, over de procedures en verplichtingen in die landen waarnaar je uitvoert of waaruit je invoert.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

 

Het team van Syntra Bizz kijkt uit naar jouw telefoontje of mail

Debbie Van Gossum
Teamleader opleidingsadviseurs

Debbie Van Gossum

0495 87 13 83
Nadia Pauwels
Administratief medewerkster

Nadia Pauwels

03 451 99 00