De opleidingen in deze sector zijn zeer populair. Het zijn dan ook opleidingen die zorgen voor een optimale bedrijfscultuur, veiligheid op het werk en dus onrechtstreeks ook levens redden. Daarvoor selecteerde Syntra Bizz de beste docenten in hun vak. Ze spelen flexibel in op jouw bedrijfsactiviteit en stofferen hun cursussen met actuele cases, praktijkvoorbeelden en interactieve elementen.

Een greep uit de bedrijfsopleidingen uit de veiligheid-, preventie- en milieusector die wij regelmatig op maat organiseren: is er iets bij voor jou of je medewerkers?
Hanteren van kleine blusmiddelen

Uit onderzoek blijkt dat bijna 1/3 van de werknemers niet weet wat te doen als er brand uitbreekt in hun bedrijf. Ze geven aan dat ze geen idee hebben hoe ze met een brandblusapparaat of een vuurdeken aan de slag moeten. Iedere vuurhaard of brandoorzaak heeft immers zijn specifieke aanpak. Het is immers evident dat je een brand in een stroomkast niet zomaar met water blust.

Bovendien kennen jouw medewerkers meestal ook de evacuatieroute niet.

Nochtans kunnen de meeste beginnende branden snel geblust worden, als je er maar op tijd bij bent én als je weet wat te doen. Deze praktijkgerichte bedrijfsopleiding leert je om snel en correct een kleine brand te blussen met het juiste blusmiddel.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

 

EHBO

Kennis van EHBO kan levens redden. Daarom is het - afhankelijk van de activiteit en het aantal werknemers in je bedrijf - verplicht om minstens één persoon met een certificatie als EHBO hulpverlener in dienst te hebben. Dat is niet meer dan logisch, want een ongeval is snel gebeurd, maar als je er snel bij bent en de juiste handelingen treft, kan je meestal grotere gevolgen voorkomen.

Tijdens deze bedrijfsopleiding van Syntra Bizz leer je omgaan met een levensbedreigende noodsituatie en de juiste eerste zorgen toedienen. Concreet leer je wat je moet doen bij een slachtoffer dat bewusteloos is, een ademhalingsstilstand heeft of een uitwendig of inwendig trauma heeft.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond eerste hulp bij ongevallen

 

Asbestverwijdering

De gevaren van asbest zijn algemeen bekend en daarom zijn alle bouwvakarbeiders die ermee in contact komen verplicht om een opleiding te volgen over de behandeling van ervan.

In deze bedrijfsopleiding van Syntra Bizz leren we je werknemers hoe ze asbest en materialen waar dit in verwerkt zit, kunnen herkennen. Aan de hand van demonstraties van de verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen tonen we hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen tegen gevaren bij het verwijderen of saneren van asbest.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond de aanpak van asbest

 

Levensreddend handelen bij kinderen

Kinderen zijn bijzonder kwetsbaar en daarom is het belangrijk om snel en correct te kunnen handelen bij noodsituaties. Voor onthaalouders en medewerkers van een kinderdagverblijf of mini-crèche is het verplicht om deze opleiding te volgen en driejaarlijks te vernieuwen, maar eigenlijk is deze opleiding een must voor iedereen die met kinderen in contact komt.

In deze bedrijfsopleiding van Syntra Bizz leer je typische risicofactoren herkennen en erop anticiperen. We tonen je alles over het toedienen van de eerste hulp en je maakt kennis met wondverzorging en de belangrijkste kinderziektes. Verder gaat er heel wat aandacht naar reanimatie, de juiste handelingen bij verslikken en stikken en de veiligheidshouding.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

Ontdek ons aanbod aan kant-en-klare opleidingen rond eerste hulp, specifiek voor kinderen

 

Brandpreventie

Meer en meer gebouwen worden uitgerust met een doeltreffende brandbeveiligings-installatie. De reglementering, de gestelde eisen en normeringen zijn zo complex dat het installeren en ontwerpen van een brandbeveiligingsinstallatie niet zomaar door iedereen vakkundig kan worden uitgevoerd. Daarom is deze cursus  -met zowel theoretische als praktische sessies - de ideale manier om je werknemers te specialiseren in deze materie en zo een stap voor te hebben op de concurrentie.

Na het volgen van deze bedrijfsopleiding bij Syntra Bizz hebben jouw mensen een perfect inzicht in brandpreventie, materialen, detectoren en centrales. Ze leren alles over de reglementering en kunnen installaties ontwerpen en installeren.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

 

Weg- en werfsignalisatie

Als je tijdens je werkzaamheden gebruik maakt van de openbare weg, voor het plaatsen van een stelling, container, of het aanbrengen van een parkeerverbod, ben je verplicht een vergunning aan te vragen bij de administratie van je stad of gemeente. Niet alleen voor de inname van het openbare domein maar ook voor het plaatsen van de nodige en juiste signalisatie.

Kom alles te weten over wat de wet- en regelgeving voorschrijft en welke verantwoordelijkheden jij als bedrijf draagt. De docenten van Syntra Bizz geven praktijkgerichte tips voor de opmaak van de signalisatievergunning en de te nemen maatregelen op het openbaar domein. Je werknemers gaan uiteraard ook aan de slag met voorbeelden uit de praktijk onder begeleiding van onze ervaren docenten. 

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

 

Stellingbouw en werken op hoogte

Werken in de bouw is niet zonder risico en al helemaal niet als  er in de hoogte gewerkt wordt. Een goede kennis van de veiligheidsvoorschriften en het correct opstellen en gebruiken van stellingen is daarbij essentieel.

Deze bedrijfsopleiding van Syntra Bizz leert jouw werknemers om een stelling veilig en efficiënt te monteren, demonteren en aan te passen. We gaan in op de montage- en gebruiksregels van stellingen en de voorzorgsmaatregelen m.b.t. stabiliteit, sterkte en weerstand. Na deze bedrijfsopleiding kunnen ze een stellingplan en de montage- en gebruiksdocumenten lezen en interpreteren. 

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

 

Rugpreventie

Rugklachten zijn een hardnekkige kwaal die in zowat elke beroepstak voorkomen. De hele dag aan een bureau zitten in een slechte houding, zware lasten moeten tillen, voorover gebukt werken,.. Elke sector heeft zijn eigen specifieke risico's, die ernstige klachten kunnen opleveren.

Met enkele handige tips en vuistregels, aangepast aan jouw werkplek, zorgen de coaches van Syntra Bizz via een aanpaste bedrijfsopleiding dat jouw werknemers hun job op een veilige en comfortabele manier kunnen uitvoeren.

Vraag jouw offerte voor een bedrijfsopleiding

 

 

Het team van Syntra Bizz kijkt uit naar jouw telefoontje of mail

Debbie Van Gossum
Teamleader opleidingsadviseurs

Debbie Van Gossum

0495 87 13 83
Nadia Pauwels
Administratief medewerkster

Nadia Pauwels

03 451 99 00