De door de overheid genomen verregaande maatregelen om de verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan blijven gehandhaafd. De Syntra blijven verder werken onder het Syntra-pandemiescenario ROOD.

De actuele Covid-19 aanpak van Syntra AB en Syntra Bizz

Algemeen

In het Ministerieel Besluit van 28 oktober pasten de diverse overheden de Covid-19- maatregelen en de bestaande draaiboeken voor de diverse onderwijsnetten aan. Deze werden bijgestuurde tijdens het Overlegcomité van de diverse regeringen op 23 april 2021.

In aansluiting op dit Ministerieel Besluit schakelden Syntra AB en Syntra Bizz vanaf maandag 9 november 2020 over naar code “rood”.

Hierna vind je de specifieke aanpak voor wat jouw type opleiding betreft.

Wij benadrukken dat alle veiligheidsvoorschriften en meer bepaald de richtlijnen en verordeningen inzake mondmaskerplicht binnen de campus, de leslokalen en alle andere openbare ruimten (ook de openbare weg binnen een straal van 200 meter van de campussen Antwerpen en Mechelen) nog steeds van kracht blijven. 

Ook de inrichting van en het circulatieplan op de campus blijft nog steeds van toepassing. Dit is zowel het geval voor campus Antwerpen als voor onze campussen in Mechelen en Leuven, maar ook voor eventuele externe leslocaties.

Het spreekt voor zich dat Syntra AB en Syntra Bizz volop inzetten op het veilig maken en houden van de lessen en leslokalen en uitgebreid voorzien in (al of niet persoonlijke) ontsmettingsmaterialen. Dit wordt toegepast in alle lokalen en voor alle meubilair, toestellen en materialen waar meerdere mensen mee in contact komen.

Er wordt ook gestreefd naar kleinere lesgroepen met een beperking van het maximaal aantal cursisten per vrije lokaaloppervlakte.

Mogen we je alvast bedanken voor je inspanningen en begrip? Hou het veilig voor jezelf en je familie. Het is in deze tijden belangrijker dan ooit om goed voor elkaar te zorgen.

Heb je symptomen, ben je in quarantaine geplaatst door de dokter, wacht je op je testresultaten of heb je deze al ontvangen?

Vul dan dit formulier in

 

Specifieke aanpak volgens jouw opleidingstraject
Aanpak voor de professionele bijscholingen en trainingen (kortlopende opleidingen)
 • We bekijken opleiding per opleiding of we de lessen online kunnen geven als dit de meest geschikte educatieve aanpak is. Wij organiseren indien mogelijk deze lessen in de virtuele klas;
 • Onze medewerkers zullen jou - via digitale kanalen of telefonisch – informeren als
  • er iets wijzigt aan jouw specifieke opleiding en indien er wordt geschakeld van lessen in fysieke of klassikale vorm naar online lessen of een virtuele klas;
  • de startdatum van een opleiding eventueel wordt gewijzigd;
  • eventueel tijdelijk onderbroken opleidingen opnieuw worden verdergezet.
Aanpak voor de langlopende opleidingen en de voltijdse dagopleidingen:
 • Zoals de vorige maanden reeds het geval was bekijken we opleiding per opleiding of we de lessen online kunnen geven als dit de meest geschikte educatieve aanpak is. Wij organiseren indien mogelijk deze lessen in de virtuele klas;
 • Enkel de essentiële praktijklessen die niet online kunnen plaatsvinden, worden nog op de campus georganiseerd. Dit gebeurt in kleine groepjes en onder strikte toepassing van de geldende veiligheidsmaatregelen. Het mondmasker blijft overal verplicht;
 • Praktijklessen voor contactberoepen (kapper/barbier, schoonheidsspecialist, gespecialiseerde voetverzorging, kunstnagelstylist, massagetechnieken) waarbij men oefent op een model of op elkaar, zijn terug mogelijk vanaf maandag 26 april 2021.

Het is mogelijk dat bepaalde lessen worden herpland en/of dat van fysieke les wordt overgeschakeld naar een online les (virtuele klas)

Check daarom steeds de lessenrooster van je opleiding in je cursistenportaal. Daar vind je de laatste updates. Lesmomenten aangeduid met een videocamera-symbool gaan online door. Hiervoor dien je aan te sluiten bij de Big Blue Button-sessie die klaarstaat in Moodle/Syntra-cloud.

Gaat mijn stage of werkplekleren nog door?

Voorlopig kan het werkplekleren en de stages blijven lopen zoals voorheen. Belangrijk is natuurlijk dat je de richtlijnen volgt van jouw sector, werkplek of stagebedrijf.  Kan je niet meer terecht op jouw werkplek of bij jouw stagebedrijf? Neem dan contact op met je opleidingscoördinator op de campus.
 

Waar kan ik terecht voor dringende vragen? 

 • Ons klantencentrum staat voor jou klaar van 9u tot 17u van maandag tot vrijdag. Je kan ons bereiken op 0479 47 03 16 of via klantencentrum@syntra-bizz.be.   
 • Voor informatie en updates kan je ook steeds terecht op Facebook, LinkedIn of op deze webpagina. Voor meer informatie over het coronavirus zelf kan je terecht op www.info-coronavirus.be  
 • SYNTRA blijft actief communiceren over het coronavirus. Alle belangrijke updates delen wij steeds zo snel mogelijk mee via onze website, social media en ook per mail.