Met het oog op de start van het cursusjaar 2021-2022 heeft Syntra Bizz de maatregelen tegen COVID-19 aangepast in aansluiting op de door de overheid opgelegde richtlijnen.

De actuele Covid-19 aanpak van Syntra AB en Syntra Bizz

Algemeen

Tijdens het Overlegcomité van de diverse regeringen op 17 september jl. werden een aantal Covid-19 maatregelen versoepeld.

Hierna vind je de specifieke aanpak voor wat jouw type opleiding betreft.

Concreet houdt dit in dat de mondmaskerplicht - met ingang van 1 oktober 2021 - ook niet langer van toepassing is op onze campussen. Niet in de gemeenschappelijke ruimten, niet in de leslokalen en ook niet in de cateringruimten. Een aantal sectorprotocollen voor bepaalde beroepen (o.a. contactberoepen zoals kapper en schoonheidspecialiste) verplichten echter nog wel om een mondmasker te dragen, zowel door docent, cursist als model. Je vindt meer informatie over mogelijke uitzonderingen op de pagina veiligheidsvoorschriften.

Uiteraard is iedereen vrij om een mondmasker te dragen als hij of zij dit nodig acht of veilig vindt. Wanneer je in contact komt met grote groepen en de afstand van 1,5 meter niet kan gegarandeerd worden, raden wij dit zelfs sterk aan. Het is daarom ook raadzaam om de afstand van 1,5 meter te blijven hanteren.

Het circulatieplan op de campus blijft nog steeds van toepassing. Dit is zowel het geval voor campus Antwerpen als voor onze campussen in Mechelen en Leuven, maar ook voor eventuele externe leslocaties.

Het spreekt voor zich dat Syntra AB en Syntra Bizz volop blijven inzetten op het veilig maken en houden van de lessen en leslokalen en uitgebreid voorzien in (al of niet persoonlijke) ontsmettingsmaterialen. Dit wordt toegepast in alle lokalen en voor alle meubilair, toestellen en materialen waar meerdere mensen mee in contact komen.

Mogen we je alvast bedanken voor je inspanningen en begrip? Blijf het - ondanks de versoepelingen - veilig houden voor jezelf en je familie. 

Heb je symptomen, ben je in quarantaine geplaatst door de dokter, wacht je op je testresultaten of heb je deze al ontvangen?

Vul dan dit formulier in

 

Specifieke aanpak volgens jouw opleidingstraject
Aanpak voor de professionele bijscholingen en trainingen (kortlopende opleidingen)
  • Aansluitend op de versoepelingen is er niet langer een capaciteitsbeperking qua groepsgrootte binnen leslokalen. We zullen enkel nog online versies van professionele bijscholen en trainingen (kortlopende opleidingen) programmeren als dit de meest geschikte educatieve en praktische aanpak is. We focussen ons echter vooral op lessen in klassikale vorm.
Aanpak voor de langlopende opleidingen en de voltijdse dagopleidingen:
  • Het mondmasker blijft verplicht voor praktijklessen voor contactberoepen (kapper/barbier, schoonheidsspecialist, gespecialiseerde voetverzorging, kunstnagelstylist, massagetechnieken) waarbij men oefent op een model of op elkaar. De mondmaskerplicht geldt ook voor de docent en het model.

 

Waar kan ik terecht voor dringende vragen? 

  • Ons klantencentrum staat voor jou klaar van 9u tot 17u van maandag tot vrijdag. Je kan ons bereiken op 0479 47 03 16 of via klantencentrum@syntra-bizz.be.   
  • Voor informatie en updates kan je ook steeds terecht op Facebook, LinkedIn of op deze webpagina. Voor meer informatie over het coronavirus zelf kan je terecht op www.info-coronavirus.be  
  • SYNTRA blijft actief communiceren over het coronavirus. Alle belangrijke updates delen wij steeds zo snel mogelijk mee via onze website, social media en ook per mail.