Op 17 maart werden door de overheid nieuwe verregaande maatregelen genomen in het  kader van het coronavirus. Wij volgen het advies van de overheid op en schorsen alle lesactiviteiten vanaf zaterdag 14 maart  tot en met 4 april. Alle SYNTRA-campussen sluiten in deze periode voor lesactiviteiten en andere commerciële activiteiten. Stages en werkplekleren worden opgeschort.

UPDATE - Donderdag 19 maart 2020, 11u30

Leertijd en Duaal leren

Alle overeenkomsten (tenzij uitzonderingen, zie verder) in alternerende opleidingen (OAO of DA) worden met onmiddellijke ingang tijdelijk geschorst. Deze maatregel geldt voorlopig tot en met 5 april. De overeenkomst wordt volledig geschorst wegens overmacht, er is geen leervergoeding verschuldigd. Dit wil zeggen dat je, voorlopig, tijdelijk niet mag gaan werken tot en met 5 april.

Een uitzondering wordt enkel toegestaan als jij als leerling opgeleid wordt in een cruciale sector en essentiële dienst. Het gaat dan om de handelszaken, private en publieke bedrijven en diensten die noodzakelijk zijn voor de bescherming van de vitale belangen van de natie en de behoeften van de bevolking.

UPDATE - Dinsdag 17 maart 2020, 15 uur

Stages worden geschorst

Cursisten die een stage volgen, vragen we om niet meer naar de stageplaats te gaan, tot en met 3 april.

Virtueel kantoor

We blijven al onze middelen inzetten om ons door deze ongeziene situatie te loodsen. Ieders gezondheid staat voorop en daarom hebben wij besloten om over te schakelen op een virtueel kantoor. Onze medewerkers werken vanaf morgen, woensdag 18 maart, zo veel mogelijk van thuis uit. 

We blijven nog steeds beschikbaar voor vragen. Je kan ons klantencentrum contacteren

  • van maandag tot en met vrijdag tussen 9u en 17u
  • via chat, mail
  • of telefonisch op 0479 47 03 16.

UPDATE - Vrijdag 13 maart 2020, 14.30 uur

Alle lesactiviteiten worden vanaf zaterdag 14 maart worden geschorst tot en met 4 april. Alle SYNTRA-campussen sluiten in deze periode voor lesactiviteiten en andere commerciële activiteiten. Deze datum leggen we vast op basis van het huidig advies en kan verlengd worden indien nodig. We volgen de ontwikkelingen van het virus nauw op, samen met de adviezen van de overheid.

Je hebt je ingeschreven voor een korte of lange opleiding die start tussen 14 maart en 4 april?

Wat betekent dit voor jouw inschrijving? 

Alle opleidingen met een startdatum tussen nu en 4 april worden uitgesteld. Deze opleidingen zullen starten op een later moment, de precieze info hierover volgt later. Mocht de nieuwe datum je niet passen, kan je de opleiding kosteloos annuleren.  

Je hebt je ingeschreven voor een korte of lange opleiding die start tussen 14 maart en 4 april?

Wat betekent dit voor onze lessen? 

Alle lessen worden geschorst tot minstens 4 april.  

Wanneer worden de lessen ingehaald? 

Voorlopig worden alle lessen uitgesteld tot na 4 april. We zoeken naar de beste oplossing om gemiste lessen op te vangen. Meer informatie hierover volgt later. 

Gaat mijn stage of werkplekleren nog door? 

Update 17 maart - Vanaf 18 maart worden ook alle stages geschorst tot 3 april. Wij vragen jou dus om niet naar de les te komen en ook niet meer naar jouw stageplaats te gaan.

Wat gebeurt er met evenementen en andere activiteiten? 

Alle evenementen, ook die georganiseerd door cursisten, worden afgelast tot na 4 april. Ook alle geplande bedrijfsbezoeken of uitstappen in kader van de opleiding worden afgelast tot na 4 april. 

Waar kan ik terecht voor dringende vragen? 

  • Ons klantencentrum staat voor jou klaar van 9u tot 17u van maandag tot vrijdag. Je kan ons bereiken op 0479 47 03 16 of via klantencentrum@syntra-bizz.be.   
  • Voor informatie en updates kan je ook steeds terecht op Facebook, LinkedIn of op deze webpagina. Voor meer informatie over het coronavirus zelf kan je terecht op www.info-coronavirus.be  
  • SYNTRA blijft actief communiceren over het coronavirus. Alle belangrijke updates delen wij steeds zo snel mogelijk mee via onze website, social media en ook per mail.