Zoals de meesten van jullie al wel weten heeft Syntra Vlaanderen veranderingen doorgevoerd in de subsidieregels. Sinds dit cursusjaar blijven wij nog steeds een groot deel van onze subsidie krijgen op basis van wie deelneemt aan alle examens (outputfinanciering), maar ook enkele andere elementen zullen de komende jaren een rol spelen.

Innovatieve of flexibele trajecten

Voor innovatieve of flexibele trajecten krijgen we extra financiële ondersteuning. We hebben dit cursusjaar al extra subsidie ontvangen voor de opleidingen data-analist en dispatcher.

Nieuwe opleidingen

We breiden het lijstje het komende jaar uit met nieuwe opleidingen zoals onder andere aankoopmakelaar, woonassistent, micro-brouwer, data protection officer, beroepsduiker, …

Eindproeven

Een andere manier om vanaf dit cursusjaar extra middelen te genereren is het slagen van cursisten in hun ondernemerschapsgerichte eindproef. Concreet betekent dit dus dat we een extra incentive krijgen voor zij die geslaagd zijn in hun eindproef. Moedig uw cursisten deze laatste weken dan ook zeker nog aan om hun opleiding en hun eindproef met succes af te ronden. Een laatste duwtje in de goede richting kan hen en ons helpen.