Het nieuwe jaar is ondertussen al weer van start gegaan. Alle medewerkers van Syntra wensen u en uw naasten een gezond en positief 2018!

Binnen Syntra wordt er vaak in cursusjaren gedacht i.p.v. in kalenderjaren. En het huidig cursusjaar is ondertussen al halfweg. In de jaaropleidingen is bijgevolg al een flink deel van de weg afgelegd. Het tweede deel van het cursusjaar is echter nog een belangrijke periode.

Uit onze retentiecijfers weten we dat er in de donkerste dagen van het jaar steevast verschillende cursisten stoppen met hun opleiding. Nu is het dan ook het moment bij uitstek om er voor te zorgen dat iedereen betrokken is bij de lessen en moed en goesting houdt om door te doen. Een korte babbel met de cursist die dreigt af te haken kan nu wonderen doen. Mogen we vragen dat je daar de komende weken nog meer aandacht voor hebt?

De laatstejaars hun eindwerk moet nu ook stilaan vorm beginnen krijgen. Vergeet niet voldoende tijd te maken in uw lessen om hen te begeleiden en te coachen opdat er mooie eindwerken kunnen gepresenteerd worden in juni.
 

Dries Janssens
directeur innovatie, ontwikkeling & pedagogie