Inzicht en controle over het groeipad van je bedrijf

Inzicht en controle over het groeipad van je bedrijf

Key Performance Indicators, kortweg KPI’s, zijn de knipperlichten die vertellen waar in je bedrijf de dingen al of niet lopen zoals gewenst. Ze geven bedrijfsleiders en managers inzicht en controle: waar een KPI niet wordt gehaald, kan worden bijgestuurd. 

Afhankelijk van wat voor jouw bedrijf belangrijk is, beslis je als zaakvoerder of beleidsteam welke normen het bedrijf als KPI zal hanteren. Het kan gaan over klantentevredenheid, over ontwikkeling, productieprocessen, ziekteverzuim enz. KPI’s zijn de waakhonden van je kwaliteit en bepalend voor de richting die je bedrijf uit zal gaan.

In de korte opleiding KPI - Managementmodellen toont businesscoach An Vermeulen hoe je te werk gaat om voor jouw organisatie of project KPI’s te bepalen en op te volgen. Ann heeft veel ervaring in het bedrijfsleven en begeleidt al een aantal jaren bedrijven bij hun groei en verandering. Met anekdotes uit haar eigen carrière weet ze veel zaken concreet en bevattelijk te maken.
 

Ik ben gepassioneerd door authentiek en toekomstgericht ondernemen en vind het heerlijk om ondernemingen te zien ontwikkelen.

An kent heel wat werkvormen om in elke groep een blijvende impact te creëren. Ze laat je via verschillende pistes ontdekken welke indicatoren voor jou interessant kunnen zijn. Verwacht je aan een dynamisch gebeuren met veel wisselwerking, dat je doet nadenken over de juiste dingen. 

Via een dashboard kun je de scores van KPI’s opvolgen. Zijn je mensen goed bezig? Waar moet worden ingegrepen? Een overzichtelijke one-pager laat toe om dit in een overleg te bespreken. An toont je voorbeelden van managementmodellen in zo’n dashboard. Het model dat bij jou past, hangt ook af van de sector waarin je actief bent. Zo krijg je in amper drie avonden een mooie kapstok om nadien zelf het dashboard te maken dat past bij jouw situatie. 

Het is een dynamisch gebeuren, dat je doet nadenken over de juiste dingen.

Dirk Bonten werkt bij Group De Ceuster, gespecialiseerd in de productie van biologische meststoffen. “Wij hebben veel te maken met zorgsystemen rond kwaliteit en milieu. Onze groep bestaat uit verschillende kleine bedrijven van 15 à 100 mensen. We werkten al met KPI’s, maar de cursus gaf me inzicht in het bredere kader en de mogelijkheden. Vanuit visie en missie bepaal je je beleid, je onderneemt acties en die wil je meten. An brengt verschillende modellen naar voren, licht alles duidelijk toe en laat ruimte voor specifieke vragen. Wij hebben alleszins nadien nog een aantal KPI’s bij gecreëerd op vlak van milieuzorg.” 

Syntra Blog

View the latest blog messages from Syntra AB

View all articles
Politieopleiding
Artikel

Samenwerkingsverband tussen Brusafe en Syntra Bizz

Brusafe

Brusafe en Syntra Bizz organiseren vooropleiding voor veiligheidsdiensten

Vanaf 2021 zal Brusafe Brussels - samen met Syntra Bizz - een unieke vooropleiding richting selectieproeven voor de politieschool gestalte geven. Deze gratis opleiding richt zich tot Nederlandse Brusselaars.

Artikel

Syntra Bizz krijgt mooi rapport bij tevredenheidsonderzoek

Uit een recent onderzoek van Alimento, uitgevoerd in juni 2019, blijkt dat Syntra Bizz een mooie tevredenheidsscore van 76%  op zijn naam mag schrijven. 

Artikel

KNX domotica: standaard in home automation

KNX is het protocol voor automatisering compatibel met EIB-installaties. Het combineert alle mogelijke Smart-Home oplossingen zoals slimme airco & verwarming, verlichting, ventilatie, zonwering, audio & multimedia, beveiliging, branddetectie, energiemeters, toegangscontrole en consumentenelektronica.

Woonassistent bij Syntra Bizz
Artikel

Woonassistent: een dankbare carrière in de zorgsector

Als woonassistent maak je het leven van mensen een pak aangenamer. Jij levert een belangrijke bijdrage in hun levenskwaliteit en hun zelfstandigheid. Sinds vorig jaar kan je bij Syntra Bizz het herkende diploma van Woonassistent behalen. We vroegen aan docente Nathalie Van Rompu wat het vak van woonassistent nu eigenlijk inhoudt.