De markt van de thuisverpleging verandert continu. Patiënten worden sneller uit het ziekenhuis ontslagen. Hierdoor duiken bepaalde verzorgingen of specifieke technieken - zoals bv. het aanbrengen van infusen of intraveneuze antibioticatherapie - op in het takenpakket van de thuisverpleegkundige. Je gaat ongetwijfeld voor een optimale en de meest accurate behandeling van je patiënten. Daarom is deze opleiding zeker iets voor jou. Je kan zowel de volledige reeks volgen (met 10% korting) of als aparte modules. Je kan hier inschrijven voor de opleidingen in Mechelen.

TipBen je lid van Mederi? Gebruik bij de inschrijving je actiecode en geniet van 100 EUR korting per opleiding. Je ontvangt nog eens 10% (extra) korting als je inschrijft voor alle modules (ook geldig voor niet-leden). Bovendien komt deze opleiding in aanmerking voor de kmo-portefeuille.

Programma
Volgende aspecten van de thuisverpleging komen aan bod:
Module 1: Katheters en hun zorgen (dinsdag 10/10/2017)

Moest je al eens een patiënt met een poortkatheter behandelen en was je niet 100% zeker wat te doen? In deze module bekijken we uitgebreid de verschillende katheters en hoe we ze moeten verzorgen. Er komt een specialist aan het woord aangevuld met een workshop.

Spreker: Dr. Boudewijn Moors – vaatheelkunde, specialist PICC, Sint-Elisabeth Zottegem

Module 2: Parenterale voeding (donderdag 19/10/2017)

Misschien heb je al patiënten gehad met parenterale voeding en wist je niet helemaal hoe dit juist in zijn werk ging? Wij leggen je er alles over tot in de puntjes uit! Zo gaan we samen met een ziekenhuisapotheker de voeding bekijken en houden we een korte workshop.

Spreker: Remedus

Module 3: Chemo (dinsdag 24/10/2017)

Meer en meer zullen chemotherapieën in de thuissituatie behandeld worden. Want wie is er niet liever thuis? We geven inzicht in de verschuiving van deze zorg samen met een oncologisch verpleegkundige en geven je aan de hand van enkele voorbeelden concrete tips.

Spreker: Sven De Keersmaecker – Oncoverpleegkundige, Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Module 4: OPAT (donderdag 9/11/2017)

Je hoort het misschien ook overal waaien ‘OPAT’, maar wat is dit niet? Een specialiste informeert je uitgebreid over de verschillende IV antibiotica’s die gebruikt kunnen worden in een thuissituatie van een specialist. Zij schets ook een aantal pilootprojecten hieromtrent.

Spreker: Dr. Sabrina Van Ierssel – Infectioloog, Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Module 5: Zwaartekracht en pompen (dinsdag 14/11/2017)

Al reeds intraveneuze toedieningen moeten uitvoeren via zwaartekracht of een pomp? Wat zijn de eigenschappen van beide toedieningswijzen en hoe werkt het juist? We leggen het jou stap voor stap uit.

Spreker: Remedus

Module 6: Algemene administratie en hygiëne (donderdag 23/11/2017)
 • Algemene administratie

  Uitleg omtrent algemene administratie omtrent specifiek technische verstrekkingen en alles wat erbij hoort.

  Spreker: Sofie Menu, officemedewerker
   

 • Hygiëne

  Natuurlijk weet je dat je steriel en hygiënisch moet werken, maar hoe zit dit nu exact in een thuissetting? De belangrijkste aandachtspunten en enkele cases worden je toegelicht.

  Spreker: Ester Steffens – PHD student Ziekenhuishygiëne, Universitair Ziekenhuis Leuven

Module 7: Algemene IV therapie en Medisch rekenen (dinsdag 28/11/2017)

Tijdens deze module krijg je meer inzicht over twee onderwerpen. Wat zijn nu net “intraveneuze therapieën” en hoe kan je vlot de milligram op een voorschrift omzetten naar de milliliter van een flacon?

Spreker: Hogent

Schrijf je in

Doelgroep

Deze opleiding is uitermate interessant voor thuisverpleegkundigen die zich willen bijscholen in de laatste technieken en handelingen.

Praktische info

 • De opleiding Home-tech-nurse omvat 7 modules.
 • Inschrijven per module is mogelijk.
 • De prijs per module is 300 € (excl. BTW). Leden van Mederi ontvangen 100 € korting per module en betalen nog maar 200 € (excl. BTW). Gebruik hiervoor de actiecode die Mederi je toestuurde.
  Schrijf je in voor de volledige reeks? Dan ontvang je nog een extra korting van 10% (ook geldig voor niet-leden). Hierdoor betaal je als lid van Mederi in totaal 1.260 € (excl. BTW). Als niet-lid is het totaalbedrag 1.890 € (excl. BTW)
 • De lessen starten op 12 oktober 2017.
 • Ze gaan telkens door in de namiddag op dinsdag en donderdag van 13u tot 18u.
 • 2 locaties: Mechelen en Gent. Als het beter uitkomt voor je agenda, kan je de sessies verdelen over beide locaties.

Prijs

 • per module:
  € 200 voor leden Mederi
  € 300 voor niet-leden Mederi
 • plus 10% extra korting wanneer je inschrijft voor de volledige reeks.
  Mederi leden: € 1.260
  niet-Mederi leden: € 1.890
 • prijzen exclusief 21% BTW

De opleiding komt ook in aanmerking voor gebruik van de kmo-portefeuille.

 

Partners

De opleiding is een samenwerking tussen Syntra AB, Mederi en Remedus.