Maak van de meer rustige winterperiode gebruik om de je medewerkers te motiveren met een aaneenschakeling van korte maar vooral leuke workshops. We koppelen job- en productgerelateerde informatie aan ludieke en speelse - maar daarom niet minder interessante - topics.

Een opleidingsdag met Syntra Bizz biedt alleen maar voordelen

  • jouw werknemers leren elkaar beter kennen in een omgeving buiten het werk en gaan samen actief aan de slag tijdens de diverse workshops.
  • jij bepaalt - in overleg met ons - welke thema's je graag aan bod laat komen, eventueel in functie van de aard van je bedrijf. Wij werken met verschillende korte workshops op één locatie gedurende de hele dag. Iedere medewerker volgt op die manier meerdere korte workshops.
  • maak je geen zorgen over de locatie: je maakt gebruik van de lokalen, ateliers of keukens van Syntra AB of Syntra Bizz. Die vind je te Antwerpen-Berchem (vlakbij het treinstation), Leuven of Mechelen.
  • Wij zorgen voor de volledige organisatie - via één contactpersoon - voor het onthaal, de catering, de planning, de boeking van de lokalen, didactisch materiaal en alle andere praktische zaken.
  • Je kan deze opleidingsdag perfect combineren met andere eigen bedrijfsgerelateerde activiteiten zoals bv. de jaarlijkse medische keuring.

Enkele interessante en leuke ideeën voor workshops 

Inhoud links

Invloed van bouwknopen

In de bouwsector spreek je niet langer over "koudebruggen" maar over "bouwknopen". Ze vormen een belangrijke factor in het EPB-verhaal. Ze zorgen immers voor onnodig warmteverlies. Uit contacten met bouwbedrijven blijkt dat heel wat productieve werknemers hiermee worstelen. 

Een korte workshop leert de deelnemers hoe zij moeten omgaan met de diverse bouwknopen in een gebouw.

Inhoud rechts

Een gezond lunchpakket

Een snelle en gezonde hap op het werk is meer dan een broodje uit een snackbar.

Tijdens de workshop bereiden en eten we samen enkele "snelle" gerechten die op een vlotte manier worden samengesteld, verpakt en op een verantwoorde manier op de werkvloer geconsumeerd kunnen worden.

 

Inhoud links

Constructief samenwerken

Het belang van een goede communicatie tussen collega's onderling is niet te onderschatten. 

Deze workshop leert je concreet hoe je positieve feedback geeft en krijgt en ontdek je handige tools zoals de "ik"-boodschap, actief luisteren en het "win-win"-principe.

 

Inhoud rechts

Afkitten met siliconen

Afkitten van oppervlakken lijkt eenvoudig maar is het niet. Het vraagt de nodige feeling, een vaste hand en vooral de juiste aanpak met het correcte product.

In deze workshop leren we je team hoe het moet zodat zij voortaan de perfecte siliconenvoeg kunnen aanbrengen.

 

Inhoud links

Klantgerichte communicatie

Als je medewerkers met klanten of leveranciers omgaan, wordt er veel van hen verwacht: luisterbereidheid, zelfcontrole, empathie, geduld, vindingrijkheid en nog veel meer.

In deze korte workshop belichten we deze aspecten op een speelse maar toch bijblijvende manier.

Inhoud rechts

Ergonomie

Onze rug is een kostbaar bezit. Rugklachten zijn dikwijls de oorzaak van arbeidsongeschiktheid en werkverzuim.

In deze workshop leren we je medewerkers hoe ze een correcte houding aannemen en op die manier rugsparend werken.

 

Nog meer interessante voorstellen?

Bovenstaande voorbeelden zijn een momentopname. Het waren workshops die tijdens eerder georganiseerde opleidingsdagen succesvol waren en waarop de deelnemers zeer positief reageerden en effectief heel wat van opstaken. Wij hebben echter nog andere workshops in de aanbieding zoals: Verkoop je idee, valbescherming, zelfzorg en omgaan met stress, diversiteit op de werkvloer en nog veel meer.

En wij zijn ook creatief in het uitdenken van de voor jouw bedrijf specifieke workshop.

 

Je betaalt tot 40 % minder met de KMO-portefeuille (erkenningsnummer maatopleidingen DV. 0215959)

Maar wellicht kan je ook nog aanspraak maken op andere tussenkomsten of premies. Een opleidingsdag bestaat uit 8 lesuren, waardoor deze in aanmerking kan komen voor een tussenkomst als winteropleiding. Op die manier blijft zo'n opleidingsdag ook nog een financieel teambuildingevent.

 

Interesse in zo'n doelgerichte opleidingsdag, helemaal op maat van jouw bedrijf?

 

Debbie Van Gossum is teamleader van de opleidingsadviseurs
Je kan haar bereiken via 0495 87 13 83 of debbie.vangossum@syntra-bizz.be.

 

 

Yannick Van Aken is opleidingsadviseur
Je kan hem bereiken via 0478 77 52 61 of yannick.vanaken@syntra-bizz.be.

 

 

Sarah Hansen is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0486 83 13 87 of sarah.hansen@syntra-bizz.be.

 

 

Caroline Jacobs is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0474 49 82 99 of caroline.jacobs@syntra-bizz.be