Duur en data
 • Enkel op maat, vraag je offerte
Locatie
 • Nog te bepalen
Kenmerken opleiding
 • Attest van lesvolging
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

Over de cursus

Heeft jouw zaak al een webshop?

Als zelfstandige of KMO is het vaak niet eenvoudig om op te boksen tegen grote (buitenlandse) spelers met een stevig budget en een vlotte webshop.Toch kopen klanten nog het liefst lokaal, bij een winkel die ze kennen en waar ze makkelijk bij terecht kunnen als er iets scheelt met de bestelling... Op voorwaarde dat het bestelproces even gemakkelijk is natuurlijk. Een goede klantenservice eindigt vandaag niet meer aan de deur van je fysieke winkel. Je klanten willen op hun wenken bediend worden, en als zij vanuit hun luie zetel willen shoppen, moet jij hen die mogelijkheid bieden.

Met Shopify heb je de perfecte tool in handen om de stap te zetten naar online marketing en een succesvolle webshop. Shopify is een zogenaamde SAAS (software as a service) oplossing waarmee je snel en heel eenvoudig je eigen webshop kan maken, inclusief alle toeters en bellen. Bovendien heb jijzelf alle controle in handen, waardoor je dus niet afhankelijk bent van een externe webmaster. 

Jouw webshop op 3 dagen tijd

In deze opleiding boek je op korte tijd enorm veel resultaat. Aan het eind van de opleiding eindig je met je eigen, complete webshop. Technische voorkennis heb je niet nodig, maar je moet wel bereid zijn om je 3 dagen lang intensief te smijten en je volledig onder te dompelen in alle mogelijkheden en features. 

Shopify is een haalbare oplossing voor iedere zelfstandige of KMO en biedt heel wat kwaliteit voor die prijs. Er is een gratis 14-dagen proefabonnement beschikbaar.

Praktisch

Jullie coach is Lieven Van De Velde. Hij staat voor een recht door zee aanpak, kent de KMO-wereld en de noden van een zelfstandige als geen ander en is een ervaren lesgever en bevlogen spreker/coach.

Breng je eigen laptop mee naar de les. Zorg dat er Chrome op staat en dat je online kan via wifi. Pc of Mac maakt niet uit. Beide kunnen.

Drankenpauze is voorzien. Indien de opleiding zowel in de voor- als de namiddag doorgaat, wordt ook een broodjeslunch voorzien. Drankenpauzes en eventuele broodjeslunch zijn in de prijs inbegrepen.

 

Programma

Starten doen we met de layout van je webshop. We gaan aan de slag met een gratis template maar geven ook advies over betalende templates op de markt.

Na de layout, gaan we over naar het invoeren van producten en diensten. We herhalen dat je met Shopify zowel goederen, digitale producten als diensten (zelfs B2B) kan aanbieden.

We duiken diep in de instellingen van Shopify en optimaliseren onze shop.

Om af te sluiten krijgen de deelnemers advies over de integratie van sociale media in de shop, zoekmachine optimalisatie en Google analytics.

We bespreken ook interessante plugins die mogelijks interessant zijn om bovenop de Shopify site te plaatsen voor extra functionaliteiten.
 

Voor wie?

Doelgroep

Iedereen die zaken wil doen online en wil leren hoe je zelf je eigen webshop bouwt. Je bent bereid om je 3 dagen lang intensief te smijten en samen te werken met de docent en je mede-cursisten. Deze Shopify cursus is ook interessant voor wie reeds een webshop heeft en nog eens op een gestructureerde manier door alle basisinstellingen wil gaan.

 • Campus Leuven
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€302.50 €250.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€302.50 €250.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€302.50 €250.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€157.30 €130.00