Duur en data
  • Enkel op maat, vraag je offerte
Locatie
  • Nog te bepalen
Kenmerken opleiding
  • Professionele bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Businessanalist: waarom zou je deze opleiding volgen?

Als goede businessanalist maak je de brug tussen business en IT.

Ga je een app bouwen of nieuwe software (her)schrijven, dan kan je niet zonder een degelijke business analyse. Als de juiste requirements ontbreken is dit bijna zeker de oorzaak dat je project faalt. Zo’n mislukt app- of softwareproject kost heel veel tijd en geld. Dat kan je vermijden door de business analyse correct aan te pakken. Deze opleiding tot businessanalist geeft je de juiste methodes én inzichten om je doel te bereiken.

Afstandsleren is synoniem voor flexibiliteit!

De opleiding tot businessanalist bieden wij aan via blended learning. Dit is klassikaal leren + afstandsleren. We starten deze opleiding met een klassikale sessie. Daarna ga je online aan de slag onder begeleiding van je e-coach. Tussendoor zien we een keer terug in een klassikale sessie, waarna we weer online verder werken. We eindigen de cursus businessanalist met een klassikale presentatie van de groepswerken.

De opleiding start op 3 maart 2020. Op 5 mei 2020 komen we terug samen voor een klassikale sessie en op 30 juni 2020 presenteren we de groepswerken voor een professionele jury. De klassikale sessies gaan door in campus Antwerpen van 19 tot 22 u. Campus Antwerpen is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer want het treinstation van Berchem ligt vlak naast de campus.

De e-coach

Jullie docent en e-coach is Hans Vandenbogaerde. Hij is IT consultant, project manager en reeds vele jaren lesgever bij Syntra Bizz. Hij overlegt regelmatig met jullie en hij volgt jullie evoluties mooi op. Via Moodle, het leerplatform van Syntra Bizz, beschik je over een performant en modern Learning Management System dat je sterk ondersteunt bij je online leeractiviteiten.

Wij rekenen op jouw engagement!

Blended learning mag dan flexibel zijn qua tijd en plaats, het vraagt ook behoorlijk wat engagement en discipline. We verwachten dat je wekelijks vooruitgang boekt en je leerstof doorneemt. Maak dus effectief de nodige tijd vrij en plan zorgvuldig.

Programma

  • Businessanalyse met onder andere het Business Analysis Book of Knowledge of BABOK en user stories.
  • Functionele analyse met de context van je softwareproduct en steeds verfijndere diagrammen
  • Aanknopingen met het functioneel en technisch ontwerp en de praktische ontwikkeling van IT-oplossingen.

Voor wie?

Doelgroep

Je hebt, bij voorkeur, een bachelor- of masterdiploma en enige ervaring als projectmedewerker bij het uitwerken van IT-oplossingen. Echte IT-kennis of -ervaring is daarentegen niet vereist.