Duur en data
  • Enkel op maat, vraag je offerte
Locatie
  • Nog te bepalen
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

  • Unizo korting

Over de cursus

In tijden van domotica en Internet of Things worden woningen en andere gebouwen aan een sneltempo geautomatiseerd. Men maakt hierbij gebruik van KNX. Dit is de wereldwijde standaard om deze processen en op een eenvoudige en efficiënte manier te beheren. Je bespaart hierdoor op je energiefactuur zonder dat je inboet op comfort en veiligheid.

Slimme verwarming- of verlichtingssystemen zijn voldoende ingeburgerd en bekend, maar is het niet een pak handiger om slechts een besturingssysteem te hebben voor al je apparaten? Dankzij de KNX-standaard kan je alle subsystemen zoals  verlichting, zonnewering, alarminstallaties, energiemeters en zelfs consumentenelektronica mooi met elkaar laten communiceren.

Via een enkel touch panel kan je dankzij KNX alle toepassingen in een huis of gebouw besturen. Zo bespaar je energiekosten door bv. verwarming, verlichting en verluchting te regelen rekening houdend met tijdsprofielen of fysieke aanwezigheid.

Programma

Tijdens de opleiding worden theorie en praktijk voortdurend afgewisseld, waarbij elk praktijkgedeelte ingeleid wordt door theorie en een inleiding is voor het volgend theoretisch gedeelte. Het doel is om zowel de praktische kant als de theoretische betekenis volledig te begrijpen. De oefeningen kunnen op eigen tempo worden uitgevoerd en worden permanent door de docent begeleid en gecontroleerd.

De opleiding wordt in het Nederlands gegeven. Het cursusboek en de slides zijn echter in het Engels. De meeste KNX documentatie is immers ook in het Engels, het (leren) kennen van de juiste terminologie is daarom belangrijk.

Voor wie?

Doelgroep

Technici, gespecialiseerd in elektriciteit, domotica-installateurs, systeemintegratoren, studieburelen, architecten en iedereen die zich wil bekwamen in automatisering van gebouwen volgens de KNX-standaard.

 

Toelatingsvoorwaarden

Ervaring met elektrotechnische installatie techniek en Windows is vereist om deze training te kunnen volgen.

Docenten

Docent(en) Syntra Bizz
  • Campus Mechelen
  • Of op jouw locatie
€544.50 €450.00