Duur en data
  • Enkel op maat, vraag je offerte
Locatie
  • Nog te bepalen
Kenmerken opleiding
  • Professionele bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

IoT voor Technici: waarom zou je deze opleiding volgen?

Internet of Things is dé technologie van de toekomst, omdat de toepassingen quasi eindeloos zijn. Steeds meer bedrijven en overheden rollen IoT-netwerken en Smart Cities uit en de vraag naar geschoolde technici wordt dan ook groter en groter.

Deze opleiding richt zich op professionals en ondernemingen die zich willen verdiepen in de achterliggende technologie. We bekijken de verschillende protocollen en standaarden en de manieren waarop we devices met het internet kunnen verbinden. Tijdens de praktische workshops gaan we aan de slag met populaire hardware als Arduino en Raspberry Pi.

Door nu te investeren in de kennis van je medewerkers, maak je jouw bedrijf future-proof in een snel evoluerende sector.

Praktisch

Peter Leemans is jullie docent. Peter sprong vroeg op de IoT kar en kent de business als zijn broekzak. Hij is zelf ook actief in de sector via zijn IoT bedrijf AllThingsTalk en heeft meegewerkt aan de lancering van de nieuwe LPWAN netwerken in België als ontwerper van de LoRaWAN Rapid Development Kit voor Proximus.

Peter is gepassioneerd door IoT en wil die passie graag doorgeven tijdens deze training.

 

Programma

 

Sessie 1 – Introductie en anatomie van IoT

Sessie 2 – Workshop: jouw eerste IoT-project

Sessie 3  - IoT-communicatie en protocollen

Sessie 4 – Workshop: bouwen van een slimme zonneboiler

 

Voor wie?

Doelgroep

Gebruikers die hun eerste stappen willen zetten in IoT. Deze cursus is gericht naar IOT-beoefenaars, startups, gevestigde bedrijven en diegenen die willen begrijpen hoe ze hun bestaande en nieuwe IoT-producten en -diensten praktisch kunnen implementeren en wat de verschillende mogelijkheden zijn. Je kan alleen deelnemen aan deze cursus als je een technisch profiel hebt. Je kent informatica en/of telecom en je kent de basis van programmeren.

  • Campus Mechelen
  • Of op jouw locatie
€605.00 €500.00
  • Nog te bepalen
Enkel op maat