Duur en data
 • Enkel op maat, vraag je offerte
Locatie
 • Nog te bepalen
Kenmerken opleiding
 • Professionele bijscholing
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

In dit Leadership Totaalprogramma maken we jouw medewerkers wegwijs in de nieuwe vormen van leiderschap.

Leadership Totaalprogramma: de nieuwe vormen van leiderschap - Bedrijfsopleiding: waarom zou je deze opleiding volgen?

Syntra Bizz ontwikkelde dit Leadership Totaalprogramma als bedrijfsopleiding. Het is ons doel om zowel beginnende als gevorderde leidinggevenden optimaal te coachen. Dankzij dit Leadership Totaalprogramma leren zij hoe zij hun medewerkers autonomie kunnen geven en hen aanmoedigen. Hierdoor kunnen zij zaken autonoom in handen leren nemen (empowerment).

Soms hebben managers niet altijd de juiste of soms gewoonweg te weinig management skills: ze kijken ook meer naar cijfers dan naar het menselijk aspect. Ze zijn niet echt met hun team bezig, meestal omdat ze in het verleden zelf te weinig begeleid werden. We willen hen in deze bedrijfsopleiding rond Leadership bewust maken van de nieuwe vormen van leiderschap.

In de praktijk mixen we het ervaringsniveau van de deelnemende leidinggevenden door elkaar. Wij gaan er immers van uit dat medewerkers met minder of zelfs geen ervaring ook steevast kunnen en zullen leren van doorwinterde leidinggevenden. De methodieken en inzichten die we in deze Leadership-training gebruiken, zijn bruikbaar en inzetbaar voor alle ervaringsniveau's.

We starten met de "basics" en bouwen verder op qua moeilijkheidsgraad en competentieniveau. Met andere woorden: iedereen kan vanaf het begin in deze Leadership-training instappen, los van ervaring of opgedane competenties.

Hoe pakken we onze trainingen aan? We gebruiken modellen of best-practices die realistisch en meteen inzetbaar zijn in de dagdagelijkse werkomgeving. De inhoud van dit Leadership Totaalprogramma sluit dus volledig aan bij de realiteit. De theoretische inzichten die we gebruiken en meegeven laten de deelnemers individueel en in groep in interactie gaan. Hierdoor maken zij een vertaalslag met hun eigen werksituatie.

Uiteraard maken we in dit Leadership Totaalprogramma ook gebruik van plenaire oefeningen. Hier neemt de trainer de rol van de "medewerker" uit het team op zich. Op die manier brengen deelnemers hun eigen cases in en testen we de theorie meteen uit tijdens de training.

Uit ervaring weten we dat deze aanpak zorgt voor een hoge "transfergraad" in een "lerende" omgeving. Met als cruciale elementen: herkenbaarheid en praktische toepasbaarheid.

Het spreekt vanzelf dat wij een zeer uitgebreid gesprek hebben met de HR- of opleidingsverantwoordelijke van jouw bedrijf. Hierdoor krijgen we een scherp beeld van de specifieke werksituaties en de richting die jullie uit willen.

 

Programma

Dit programma is slechts een voorbeeld en kan aangepast worden aan de doelstellingen van jouw bedrijf:

 • Changemanagement (1,5 dagen)
  • Hoe ga je als individu om met veranderingen?
  • Hoe begeleid je veranderingen in je team?
  • Hoe implementeer je veranderingen op een professionele manier?
 • Leiding geven op de werkvloer (2,5 dagen)
  • Ontdek jouw eigen leiderschapsstijl
  • Situationeel leidinggeven
  • Uitwerking van de 4 situationele leiderschapsstijlen: coaching, delegeren, sturen en steunen
  • Hoe geef en krijg je feedback

Geert Verdonck is onze trainer in dit leadershiptraject. Hij traint en coacht sinds 1977 grote en kleine bedrijven op het vlak van communicatie, people management en leiderschap. Enkele referenties: Brantano, ING-bank, AB Inbev, Bpost, Akzo-Nobel, Audi, Hubo, Telenet en heel veel andere.

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is uitermate interessant voor iedereen die ook maar enige vorm van leiderschap uitoefent. Zowel voor wie nieuw is in deze functie als doorwinterde "leiders"

Extra info

Deze opleiding duurt 4 dagen van 8 uur per groep.