Duur en data
 • Enkel op maat, vraag je offerte
Locatie
 • Nog te bepalen
Kenmerken opleiding
 • Professionele bijscholing
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

Masterclass voor office professionals: waarom zou je deze opleiding volgen?

4 interessante opleidingen voor administratieve medewerkers en managementassistenten gebundeld in één programma: 

In elk van deze modules krijgen ze allerhande nuttige tips en tricks die helpen bij de vlotte uitoefening van hun job.

Inschrijven kan per module, maar bij aanmelding voor dit volledige opleidingspakket geldt een korting van 20%.

Programma

Communicatie op de werkvloer (2 sessies)

Het belang van een goede communicatie tussen werknemers onderling is niet te onderschatten. Vraag aan tien bedrijfsleiders wat de doorslaggevende factoren van een succesvolle onderneming zijn en de kans is groot dat minstens acht van hen het hebben over een goede teamgeest of een open communicatie.

De interactieve masterclass voor office professionals: communicatie op de werkvloer is gericht op de samenwerking met collega’s, managers en medewerkers.

Je ontdekt wat de eigenschappen zijn van effectieve communicatie en hoe je in echte dialoog tot oplossing komt voor problemen. Positieve feedback geven is een belangrijke gesprekstechniek die leidt tot effectieve communicatie. We leren hoe je op een constructieve manier feedback geeft en ontvangt en hoe dit bijdraagt tot een betere samenwerking.

Non-verbale communicatie (2 sessies)

Het belang van een goede communicatie op de werkvloer is niet te onderschatten. Alle dagen spreken we met mensen, collega’s, klanten, partners, enz. Maar niet alleen de woorden bepalen de uitkomst van een gesprek, ook onze non-verbale communicatie heeft een belangrijke invloed. Het verklaart voor een stuk waarom je woorden soms verkeerd begrepen worden.

Onze gelaatsuitdrukkingen, houding, bewegingen en zelfs onze handen zeggen soms meer dan duizend woorden. Ze kunnen de achterliggende, niet uitgesproken emoties van een persoon prijsgeven. Als je deze onbewuste patronen kan herkennen, kan je rekening houden met de verborgen emoties van je gesprekspartner. Zo haal je meer uit je communicatie en je samenwerking met collega’s.

Andersom kunnen we met bepaalde lichaamstaal onze eigen woorden en gedachten versterken of net verzachten.
Deze masterclass voor office professionals: non-verbale communicatie en lichaamstaal leert je lichaamstaal en de typische uitingen ervan te herkennen en begrijpen. Bovendien ontdek je tegelijkertijd welke signalen je zelf, vaak onbewust en ongewild, uitstuurt.

Problemen oplossen en conflicten vermijden (2 sessies)

Als je samenwerkt, wordt je geconfronteerd met anderen. Als je effectief communiceert, loopt dit meestal goed, maar soms leidt het tot problemen en conflicten.

Deze masterclass voor office professionals: problemen oplossen en conflicten vermijden helpt je om terugkerende problemen te ontleden en op een fundamentele manier op te lossen. Zo worden ze in de kiem gesmoord alvorens ze tot echte conflicten kunnen leiden.

Als het dan toch tot een conflict komt, is het belangrijk dat je het conflict op de juiste manier kan hanteren. Ook dat komt aan bod tijdens deze interactieve workshop.

Uitblinken in klantgerichtheid (2 sessies)

Klantgerichtheid was nog nooit zo belangrijk. De tijd dat je als bedrijf kon bepalen hoe je jouw zaken organiseerde, is definitief voorbij. Klanten en partners worden steeds veeleisender en verwachten onmiddellijk reactie, de klok rond, alle dagen van de week.

Als je als bedrijf niet snel genoeg reageert, is de kans groot dat je klant naar de concurrentie stapt. Vandaag bepaalt de klant hoe het allemaal gebeurt. Net daarom is klantgerichtheid zo belangrijk.

In de masterclass voor office professionals: uitblinken in klantgerichtheid gaan we op zoek naar de basisvaardigheden en de juiste attitude voor klantgerichtheid. Je komt te weten wat klanten verwachten en hoe je een klant kan overtuigen. Je ontdekt het verschil tussen klantvriendelijkheid en klantgerichtheid en hoe je klachten op een positieve manier behandelt. En je leert alles over klantvriendelijke communicatie.

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is zeer interessant voor alle administratieve medewerkers, management assistants en onthaalmedewerkers. Kortom: voor iedereen die op zoek is naar een betere samenwerking op administratief vlak.

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€574.75 €475.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€713.90 €590.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€308.55 €255.00
 • Thomas More Kempen
 • Of op jouw locatie
€713.90 €590.00
 • Campus Mechelen
 • Of op jouw locatie
€1197.90 €990.00