Duur en data
  • Enkel op maat, vraag je offerte
Locatie
  • Nog te bepalen
Kenmerken opleiding
  • Professionele bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Vocht- en schimmel in appartementen - schade, gevolgen en verzekeringstechnieken (webinar): waarom zou je deze opleiding volgen?

Woon je in een flat, een loft, studio of appartement? Of was je als aannemer betrokken bij de bouw of renovatie ervan? Als bewoner word je soms geconfronteerd met vochtproblemen, die op hun beurt zorgen voor schimmel- en geurvorming. Als jouw bedrijf als aannemer van de bouw of verbouwing optrad, zal men eerst aan jouw bel trekken. Is het een duidelijk zichtbaar lek, kan dit wellicht snel aangepakt worden. Maar meestal zit het probleem dieper en is het misschien eerder een ventilatieprobleem dan een echt vochtprobleem. Of heeft het toch een structurele bouwtechnische oorzaak?

In elk geval: zo'n situatie heeft een belangrijke impact op het bewonersgedrag. Daardoor zal het zeker en vast zorgen voor discussie over de aansprakelijkheid, de omvang van de schade en de aanpak van het probleem. Daardoor wordt het in vele gevallen ook een zaak voor de verzekering. Is jouw bedrijf hiervoor correct verzekerd? 

Kortom, heel wat vragen die nu eenmaal typisch zijn voor appartementen, gewoonweg omdat de bouwfysica nu eenmaal anders is dan in gewone woningen. 

Al deze aspecten komen in deze opleiding aan bod. Met behulp van talrijke praktijkvoorbeelden omschrijven we duidelijk deze problematiek duidelijk en zoeken we naar mogelijke oplossingen.

Deze opleiding is erkend door het BIV als permanente vorming voor vastgoedmakelaars en door VEA voor EPB-verslaggevers.


 

Programma

  • Geschiedenis, rechten en plichten, bouwfysica (1u30)
  • Verzekeringen, aansprakelijkheid, schade en schade door derden (1u15)
  • Vochtmigratie in appartementen, reglementering, renovatie (1u)
  • Nieuwbouw, procedures, advies, juridische implicaties, eigen cases (1u45)

 

De opleiding zal digitaal doorgaan. 

Met een video en audioconnectie kom je samen met de andere deelnemers in contact met de docent. De les is duidelijk en interactief zoals gewoonlijk. Het boek wordt op voorhand per post bezorgd. Zorg ervoor dat je een computer met stabiele internetverbinding ter beschikking hebt, zodat je de opleiding goed kan volgen. 

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot professionals uit de vastgoed en bouw zoals aannemers, architecten, deskundigen, bouweigenaars, syndici en tot hoofden en medewerkers van besturen, zorginstellingen, culturele instellingen, sociale huisvesting, non-profitorganisaties en verantwoordelijke voor het gebouwenpatrimonium.