Onze opleidingen voor de bouwsector gaan niet alleen over technische aspecten, zoals bouwtechnieken, duurzaamheid, energiebeheersing, installatie en afwerking. Syntra Bizz zorgt ook voor de juiste coaching van jou als bedrijfsleider, van je management of van je administratieve medewerkers. Zodat jullie vakmanschap ook wordt uitgestraald door de manier waarop jullie het bouwbedrijf runnen.

Opleidingen Bouw en Hout

De bouwsector kent zo'n 95.000 werkplaatsen. Ook jouw bouwbedrijf stoot hierdoor wel op het groot aantal knelpuntberoepen in deze sector, vooral met technische profielen. Waarom zou je je medewerkers niet laten bijleren of omscholen? En hun motivatie en hun competentie in eigen huis houden?

Kijk even in ons overzicht in bouwopleidingen in bouwtechniek, duurzaam bouwen, energie, hout, installatietechnieken en management en administratie

Staat er niet bij wat je zoekt? Of is de inhoud niet helemaal aangepast aan de kennis en ervaring van je medewerkers? Ga dan voor een opleiding op maat van je bedrijf. Bij jou in het bedrijf, op een locatie naar keuze of in een van onze campussen. Wanneer je wil en hoe je wil. De opleidingsadviseurs van Syntra Bizz vertellen je graag meer over de onbeperkte mogelijkheden.

Laat je inspireren door enkele voorbeelden van elektro- en bouwgerelateerde maatopleidingen die we reeds organiseerden

 


De impact van Covid-19 op onze kant-en-klare en maatopleidingen 

Het is evident dat de maatregelen rond de Corona-pandemie uiteraard zijn impact hebben op onze kant-en-klare opleidingen en onze maatopleidingen.

Hierdoor hebben wij spijtig genoeg heel wat geplande kant-en-klare opleidingen - voorzien in de maanden maart en april - noodgedwongen moeten annuleren. Ook hebben we ook proactief de opleidingen die nog zouden opstarten voor 25 mei uitgesteld of opnieuw ingepland op een latere datum of als summerschool in juli of augustus. Dit deden we om de opleidingen die reeds opgestart waren en door de lockdownmaatregel onderbroken werden, prioriteit te geven om te kunnen herstarten na de lockdownperiode (voorlopige datum 19 april).

Dit alles vroeg en vraagt nog heel wat schuif- en puzzelwerk van onze back office-medewerkers op het vlak van beschikbaarheid van docenten, lokalen en reeds ingeschreven cursisten. 

Intussen hebben onze docenten en tal van gespecialiseerde medewerkers alles op alles gezet om zoveel mogelijk opleidingen online aan te bieden. Dit kan voor theoretische lessen, maar is niet evident voor praktijkgerichte opleidingen. Wij willen immers een grondige aanpak van online opleidingen. Zowel op educatief, technisch als inhoudelijk vlak.

Het team van opleidingsadviseurs van Syntra Bizz blijft echter paraat - vanuit hun home office - om jou te blijven adviseren inzake maatopleidingen. Zij ontwikkelden intussen tal van nieuwe maatopleidingen. Het spreekt vanzelf dat alle opleidingen - die in hun kant-en-klare vorm werden stopgezet - als alternatief kunnen aangeboden worden als maatopleiding bij jou in het bedrijf of de locatie die je kiest. Onze opleidingsadviseurs en de docenten hebben ook extra ingezet op de online-aanpak van meerdere maatopleidingen.

Aarzel niet om onze opleidingsadviseurs te contacteren om de opleidingsplannen binnen jullie bedrijf te oriënteren of te heroriënteren richting "post Corona".

  Inhoud links

  Werfsignalisatie

  Ben jij als bouwprofessional op de hoogte van al je verplichtingen bij het uitvoeren van werken op het openbaar domein? Deze opleiding geeft jou een grondig overzicht van jouw verantwoordelijkheden om op een - voor iedereen - veilige manier te werken.

  Enkel op maat

  Naar de opleiding

  Inhoud rechts

  Vocht- en schimmelproblemen in appartementen, schade en gevolgen

  Vocht- en schimmelproblemen in appartementen zijn meestal de bron van conflicten met bewoners. Het is ook steeds een kwestie van aansprakelijkheid. In deze opleiding kom je meer te weten over oorzaken en de manier van aanpak.

  Start op 11 juni 2020 in campus Antwerpen - 2 sessies

   Naar de opleiding

   Deze opleidingen kregen alvast een nieuwe startdatum

   Constructiv als partner

   Constructiv als partnerConstructiv is een dienstverlenende organisatie voor de bouwsector en valt onder het Paritair Comité voor het Bouwbedrijf (PC 124).  Hierin zijn zowel de werkgeversorganisaties van de bouw (Confederatie Bouw, Bouwunie en FeMa) als de werknemersorganisaties (AC V BIE, AC -ABVV en AC LVB) vertegenwoordigd.

   De kern van de dienstverlening bestaat uit de toekenning van sociale voordelen, de bevordering van het welzijn en de veiligheid op de bouwplaatsen en het stimuleren van het competentiebeheer en van de instroom van werknemers.

   De financiering van de organisaties gebeurt via de sociale zekerheidsbijdragen.

   Meer info nodig? Surf naar www.constructiv.be

   De opleidingen van Syntra Bizz zijn erkend door

   De opleidingen van Syntra Bizz zijn erkend door Constructiv en Bouwunie

   Een bouwopleiding bij jou in het bedrijf, helemaal op maat?

   Je vindt niet onmiddellijk de opleiding die je zoekt, of het programma is niet helemaal afgestemd op de competenties of doelstellingen van je medewerkers? Of willen meerdere personen samen bv. een 'Mentoropleiding in de bouw' volgen? Dan ben je beter af met een bedrijfsopleiding op maat van Syntra Bizz.

   Interesse? Vraag jouw offerte

    

   Debbie Van Gossum is teamleader van de opleidingsadviseurs
   Je kan haar bereiken via 0495 87 13 83 of debbie.vangossum@syntra-bizz.be.

    

    

   Yannick Van Aken is opleidingsadviseur voor de regio Brussel en het midden en het westen van Vlaams-Brabant
   Je kan hem bereiken via 0478 77 52 61 of yannick.vanaken@syntra-bizz.be.

    

    

   Sarah Hansen is opleidingsadviseur voor de regio Antwerpen, Haven, Waasland en het Gentse
   Je kan haar bereiken via 0486 83 13 87 of sarah.hansen@syntra-bizz.be.

    

    

   Caroline Jacobs is opleidingsadviseur voor de regio Mechelen, Dijle-, Rupel- en Denderstreek, Klein-Brabant
   Je kan haar bereiken via 0474 49 82 99 of caroline.jacobs@syntra-bizz.be.

    

    

   Safety First!

   Check ook onze opleidingen in de sector Veiligheid, preventie en milieu.

   Blijf op de hoogte

   Schrijf je in en krijg onze nieuwsbrieven of opleidingsagenda. Driemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die starten in de sector "Bouw en hout" en ontvang je waardevolle tips en tricks in je mailbox.

   Schrijf je in
   • Campus Mechelen
   • Transport Academy Mechelen - Castelein
   • Of op jouw locatie
   €205.70 €170.00
   • Campus Antwerpen
   • Campus Mechelen
   • Of op jouw locatie
   €592.90 €490.00
   • Campus Antwerpen
   • Campus Mechelen
   • Campus Leuven
   • Of op jouw locatie
   €278.30 €230.00
   • Campus Mechelen
   • Transport Academy Mechelen - Castelein
   • Of op jouw locatie
   €205.70 €170.00
   • Campus Leuven
   • Campus Antwerpen
   • Thomas More Kempen
   • Campus Mechelen
   • Of op jouw locatie
   €598.95 €495.00
   Evy Lafosse
   Google Analytics

   "Sinds ik de basistechnieken van Google Analytics onder de knie heb, ga ik veel accurater om met onze website"

   Syntra Bizz Blog

   Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra Bizz

   Naar alle artikels
   kostprijsberekening
   Artikel

   Je winst haal je uit je aankoopprijs

   Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.

   adviesatelier bouwunie
   Artikel

   Adviesatelier voor de bouwsector

   Bouwunie organiseerde i.s.m. Syntra Bizz voor de 2de maal het Adviesatelier. Je kon kiezen uit 5 ateliers welke 3 workshops je wilde volgen. Deelname was gratis voor Bouwunie-leden en Syntra Bizz-cursisten, mits gebruik van de code BUADVIES bij inschrijving.

   Artikel

   Mentoropleiding in de bouw ook als winteropleiding

   De Vlaming heeft een baksteen in de maag. De lage rentes en de forse toename in bouwvergunningen doet de bouwactiviteit in ons land pieken. Vele bouwbedrijven zijn op zoek naar geschikte arbeidskrachten.

   Artikel

   Syntra Bizz krijgt mooi rapport bij tevredenheidsonderzoek

   Uit een recent onderzoek van Alimento, uitgevoerd in juni 2019, blijkt dat Syntra Bizz een mooie tevredenheidsscore van 76%  op zijn naam mag schrijven.