Syntra Bizz en Fortio Bedrijfsopleidingen hebben een jarenlange ervaring in erkende opleidingen rond veiligheid, preventie en milieu. Van preventieadviseur tot technisch medewerker of beeldschermgebruiker: met een opleiding van Syntra Bizz of Fortio Bedrijfsopleidingen neem je geen enkel risico.

Opleidingen veiligheid, preventie en milieu

Er bestaan heel wat wettelijke bepalingen en verplichtingen om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Als bouwbedrijf kan je bv. al niet meer zonder VCA-certificaat. De behandeling van asbest is ook een topic waar iedere medewerker op de hoogte van moet zijn. En wat met EHBO? Je bent als werkgever verplicht om dit te voorzien in je bedrijf. Syntra Bizz en Fortio Bedrijfsopleidingen hebben een jarenlange ervaring in het organiseren van opleidingen op het gebied van veiligheid, preventie en milieu. Syntra Bizz en Fortio Bedrijfsopleidingen zijn erkend door de overheid om al deze wettelijk verplichte attesten uit te reiken.

Staat er niet bij wat je zoekt? Of is de inhoud niet helemaal aangepast aan de kennis en ervaring van je medewerkers? Dan organiseren wij voor jou en je team graag een veiligheidsopleiding helemaal op maat van de noden en verwachtingen van jouw bedrijf. Bij jou in het bedrijf, op een locatie naar keuze of in een van onze campussen. Waar en hoe je wil. Contacteer onze opleidingsadviseurs: zij vertellen je graag meer over de onbeperkte mogelijkheden.

Laat je inspireren door enkele voorbeelden van veiligheid-, preventie- en milieugerelateerde maatopleidingen die we reeds organiseerden


Al onze maatopleidingen rond veiligheid, milieu en hygiëne organiseren wij nu ook in de regio's Limburg en Kempen, samen met onze collega's van Fortio Bedrijfsopleidingen. 

 

Contacteer de opleidingsadviseur uit jouw regio. Je vindt haar of zijn gegevens onderaan deze pagina

 

 

  Preventieadviseur Niveau 2

  Als jouw bedrijf meer dan 20 werknemers telt, mag je als werkgever niet meer zelf de taak van preventieadviseur op jouw schouders nemen. Dan moet een van je werknemers dit doen of moet je een externe preventieadviseur aanwerven. 

  Een handige oplossing is daarom een eigen werknemer of werkneemster op te leiden tot preventieadviseur. Hij of zij kennen het bedrijf en de collega's door en door en zijn dus zeer goed geplaatst om deze belangrijke functie in te vullen.

  Syntra Bizz en Fortio Bedrijfsopleidingen zijn erkend om jouw medewerker(s) op te leiden tot Preventieadviseur Niveau 2. Dit kan versneld in 6 maanden via een dagopleiding à rato van 2 dagen per week of in 1 jaar via 2 avondsessies per week. 

  Het versnelde dagtraject van 1 jaar is reeds gestart. Heb je het gemist, schrijf je in via "hou mij op de hoogte" en wij contacteren je als het volgende traject start.

  Naar de opleiding

  Inhoud links

  Basisopleiding EHBO

  Sinds 2010 is elke organisatie verplicht om minstens één persoon met een certificatie als EHBO hulpverlener in dienst te hebben. Dat is niet meer dan logisch, want een ongeval is snel gebeurd. Iemand komt zwaar ten val, krijgt een hartinfarct of verslikt zich en dreigt te stikken. Als je er snel bij bent en de juiste handelingen treft, kan je meestal grotere gevolgen voorkomen.

  Tijdens deze basisopleiding eerste hulp bij ongevallen leer je omgaan met een levensbedreigende noodsituatie en de juiste eerste zorgen toedienen. Concreet leer je wat je moet doen bij een slachtoffer dat bewusteloos is, een ademhalingsstilstand heeft of een uitwendig of inwendig trauma opliep.

  Ook het herkennen en behandelen van bloedingen, brandwonden, huidwonden, hoofdletsels, oogletsels, vergiftiging, insectenbeten en stoornissen aan het bewegingsstelsel komen aan bod.

  Start op 18 mei 2020 in campus Antwerpen

  Naar de opleiding

  Inhoud rechts

  Kant-en-klare veiligheidsopleidingen die in het voorjaar 2020 bij Syntra Bizz starten

  VCA - Basis

  Ben jij zelfstandig aannemer of run je een aannemingsbedrijf, dan kan je niet meer omheen een VCA-certificaat.

  VCA (Veiligheid Checklist Aannemers) is een certificatiesysteem dat aantoont dat je bedrijf en de medewerkers voldoende aandacht besteden aan veiligheid en preventie. Wil je als bedrijf gecertificeerd zijn, moeten alle operationele medewerkers en leidinggevenden over een VCA-attest beschikken.

  Met het volgen van deze basisopleiding VCA ontvangen de operationele medewerkers van je bedrijf het benodigde VCA-certificaat. Operationele leidinggevenden moeten de aangepaste VCA-opleiding voor leidinggevenden volgen.

  Start op 19 maart 2020 in campus Leuven

  Nu ook in het Frans en het Engels

  Schrijf je in

  Een veiligheids-, preventie- of milieuopleiding bij jou in het bedrijf, helemaal op maat?

  Je vindt niet onmiddellijk veiligheids- of preventie-opleiding die je zoekt, of het programma is niet helemaal afgestemd op de competenties van je medewerkers? Of je hebt meerdere medewerkers die samen bv. een opleiding EHBO willen volgen? Dan ben je beter af met een bedrijfsopleiding op maat van Syntra Bizz of Fortio Bedrijfsopleidingen.

  Interesse? Vraag jouw offerte

   

  Debbie Van Gossum is teamleader van de opleidingsadviseurs
  Je kan haar bereiken via 0495 87 13 83 of debbie.vangossum@syntra-bizz.be.

   

   

  Yannick Van Aken is opleidingsadviseur voor de regio Brussel en het midden en het westen van Vlaams-Brabant
  Je kan hem bereiken via 0478 77 52 61 of yannick.vanaken@syntra-bizz.be.

   

   

  Sarah Hansen is opleidingsadviseur voor de regio Antwerpen, Haven, Waasland en het Gentse
  Je kan haar bereiken via 0486 83 13 87 of sarah.hansen@syntra-bizz.be.

   

   

  Caroline Jacobs is opleidingsadviseur voor de regio Mechelen, Dijle-, Rupel- en Denderstreek, Klein-Brabant
  Je kan haar bereiken via 0474 49 82 99 of caroline.jacobs@syntra-bizz.be.

   

   

  "De opleidingsadviseurs van Syntra Bizz en Fortio Bedrijfsopleidingen spelen vlot en snel in op onze vragen en opleidingsbehoeften. Alles is tot in de puntjes geregeld, ze denken ook mee over een optimale planning voor onze arbeiders en bedienden."

  Wim Guldentops, Operationeel verantwoordelijke EP-Technieken - bedrijfstraining Hoogwerker, Koeltechnicus en VCA
  www.eptechnieken.be

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief of opleidingsagenda. Om de drie maanden bekijken we een aantal opleidingen uit de sector "Veiligheid, preventie en milieu" die starten en ontvang je waardevolle tips en tricks in je mailbox.

  Schrijf je in
  • Furbo
  • Of op jouw locatie
  €302.50 €250.00
  • Campus Mechelen
  • Of op jouw locatie
  €290.00 €239.67
  • Campus Antwerpen
  • Of op jouw locatie
  €1089.00 €900.00
  • Furbo
  • Of op jouw locatie
  €302.50 €250.00
  • Campus Leuven
  • Campus Mechelen
  • Of op jouw locatie
  €272.25 €225.00

  Syntra Bizz Blog

  Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra Bizz

  Naar alle artikels
  Artikel

  EHBO: leer beroertes herkennen met FAST-test

  Het is van levensbelang om een beroerte snel te herkennen en in te grijpen. Enkel zo kan de hersenschade beperkt worden.
  Elke minuut telt. In onze EHBO-cursussen wordt de FAST-test opgenomen.

  Artikel

  Syntra Bizz krijgt mooi rapport bij tevredenheidsonderzoek

  Uit een recent onderzoek van Alimento, uitgevoerd in juni 2019, blijkt dat Syntra Bizz een mooie tevredenheidsscore van 76%  op zijn naam mag schrijven. 

  Artikel

  KNX domotica: standaard in home automation

  KNX is het protocol voor automatisering compatibel met EIB-installaties. Het combineert alle mogelijke Smart-Home oplossingen zoals slimme airco & verwarming, verlichting, ventilatie, zonwering, audio & multimedia, beveiliging, branddetectie, energiemeters, toegangscontrole en consumentenelektronica.

  Woonassistent bij Syntra Bizz
  Artikel

  Woonassistent: een dankbare carrière in de zorgsector

  Als woonassistent maak je het leven van mensen een pak aangenamer. Jij levert een belangrijke bijdrage in hun levenskwaliteit en hun zelfstandigheid. Sinds vorig jaar kan je bij Syntra Bizz het herkende diploma van Woonassistent behalen. We vroegen aan docente Nathalie Van Rompu wat het vak van woonassistent nu eigenlijk inhoudt.