Sofie Willems
docent Copywriter

Als je schrijven leuk vindt

Sofie Willems is docent van de avondopleiding Copywriter bij Syntra Bizz in Berchem. De cursisten zijn opgetogen over haar aanpak.

We boetseren met woorden en zinnen tot je de juiste snaar raakt

“Er zijn niet zo veel kansen om nieuwe, sterke copywriters op te leiden. Ik vind het een plezier om elke cursist stap voor stap verder te brengen in zijn schrijfvaardigheid”, vertelt Sofie, zelf actief als freelance copywriter en marketeer.

Een copywriter verstaat de kunst om de kern van een boodschap in heldere en boeiende taal over te brengen naar verschillende doelgroepen. “Het is dus belangrijk dat je eerst probeert om in de huid van je doelgroep te kruipen voor je aan een marketingtekst begint. Natuurlijk komt ook de theorie van copywriting aan bod. Er zijn veel inzichtelijke tips en trucs om beter te verkopen”, aldus Sofie. “Maar je leert vooral door uitvoering en feedback. Dus geef ik heel wat briefings om individueel uit te werken.”

Tijd nemen

“Om uit taal te halen wat er in zit, is het belangrijk dat je ervan geniet. Soms gaan we bijna ambachtelijk boetseren met woorden en zinnen, tot je tekst de juiste snaar raakt. Met de groep staan we uitgebreid stil bij het effect van wat je schrijft. We kunnen een kwartier discussiëren over een liggend streepje, over ‘ik of jij’, of over de onderwerpregel van een mail.” “We boetseren met woorden en zinnen tot je de juiste snaar raakt”

Als je schrijven maar leuk vindt

Iedereen die schrijven plezierig vindt en er wat mee wil doen, is welkom op de cursus. Je hebt misschien nu al schrijfopdrachten in je takenpakket of je denkt aan een nieuwe richting in je loopbaan? Zolang je maar voldoende kent van spelling en grammatica. Ervaring als professionele copywriter hoef je niet te hebben. Sofie zelf maakte ooit de carrièreswitch van jeugdbeleidsmedewerker naar een job bij een groot communicatiebureau. Om zeker te zijn dat je beschikt over voldoende taalniveau, krijg je voor de start van de opleiding de opdracht om enkele teksten in te sturen.

 

 

Heb je vragen rond deze opleiding? Of wil je jouw verhaal kwijt?
Chat of bel met het klantencentrum. Ze helpen je verder.