Bedrijfsopleiding in de kijker: technische 1-op-1 coaching

SyntraBizz bedrijfsopleidingen worden meestal ingeboekt voor teams of meerdere collega’s, maar een unieke maattraining voor één persoon kan ook. Het is een efficiënte manier om een individu snel van nieuwe kennis of vaardigheden te voorzien, of de ‘inloopperiode’ in te korten om sneller resultaat te halen.

Zo deed Borginsole in Rotselaar beroep op ons voor een technische 1-op-1 coaching. Borginsole maakt functionele inlegzolen op maat die worden afgeleverd door podologen en dit zowel voor binnen- als buitenland. Om een medewerker snel te kunnen inschakelen in hun innovatief productieproces werkten we een individueel traject uit voor hun nieuwe medewerker Yentoff. Hij kreeg een intensieve technische training van 5 dagen over elektriciteit, pneumatica en hydraulica van vakexpert Ivo Van Hoof

 

Ervaren docenten delen hun skills

Ivo put uit zijn 25-jarige ervaring in de industrie. Als gewezen teamleader van 40 mensen in een productieomgeving is hij gewend om technische obstakels te analyseren en op te lossen. Hij weet de link te leggen tussen verschillende disciplines: elektriciteit, pneumatica en mechanica.

“Ervaring is de som van de fouten die je hebt opgelost. Problem solving in de productie was mijn dagelijkse bezigheid in mijn functie als teamleader. Wie productieprocessen in de industrie wil optimaliseren of storingen wil oplossen, dient multidisciplinair te denken. Daarbovenop moet men de basis van elektriciteit, pneumatica en hydraulica te kennen, want het één beïnvloedt het andere. Zo kan een elektrisch probleem, bijv. het springen van een zekering, een mechanische oorzaak hebben, bijv. door een te zware mechanische belasting. Wie enkel elektrisch denkt, zal de storing niet oplossen.”

Persoonlijke aanpak van A tot Z

Borginsole had nood aan een technieker om de machine te bedienen die de podologische zolen in 3D freest. Als KMO is het heel moeilijk om techniekers met de juiste skills te vinden. Het bedrijf gaf medewerker Yentoff intern een opleiding met een incompany training van SyntraBizz.

“Yentoff had geen voorkennis, hij was afgestudeerd als goudsmid, maar wel gemotiveerd om als technieker aan de slag te gaan. Ik reikte hem een aantal technische basiszaken aan en we maakten daar oefeningen op. Yentoff bleek de dingen heel snel op te pikken en belangrijk: hij kon ruimtelijk denken, wat in een 3D-proces onontbeerlijk is. We noemen het ook x-y-z denken. Na dag 1 kon hij alle basisoefeningen maken, wat toch uitzonderlijk is. Die basis is belangrijk om in een latere fase bij storingen de juiste analyses te maken. Vervolgens gingen we dieper in op de werking van de machine aan de hand van een schema. Yentoff volgde ook een opleiding bij de leverancier om de machine nog beter te leren kennen.”

De aanpak van Syntra Bizz was heel professioneel; de trainer was technisch zeer onderlegd en bracht eerst een bezoek ter plaatse om de cursus en het didactisch materiaal af te stemmen op onze noden. Met de stoomcursus van 5 dagen heeft onze medewerker enorme stappen voorwaarts gezet.” Melissa Morren, manager 3D Insole Production Labo.

 

Heb je interne medewerkers die willen doorgroeien of wil je mensen kansen geven om zich bij te scholen in techniek? Informeer naar de mogelijkheden met een flexibele bedrijfsopleiding van SyntraBizz.

 

Vraag een offerte aan voor jouw maatopleiding