Boekhouder
Meryem Hocalar
Boekhouder

"Ik heb een diploma behaald in één jaar tijd. Daarmee kon ik starten aan mijn stage om zelfstandig boekhouder te worden"

Als uitbater van een winkel leerde Meryem Hocalar dat er veel komt kijken bij een eigen zaak. Ze volgde de opleiding Boekhouder om zelf de boekhouding bij te houden en om vrienden te kunnen helpen. Ondertussen is ze zelfstandig boekhouder.

Je krijgt veel materie te verwerken, maar de docenten brengen het op een boeiende manier. Ze geven voorbeelden en tips vanuit hun ervaring

Waarom koos je voor de voltijdse dagopleiding Boekhouder?

Samen met mijn man baat ik sinds 1999 een winkel uit.Door medische redenen moest ik hiermee stoppen.Ik was vrij overdag en besloot om de voltijdse dagopleiding tot boekhouder te volgen te volgen. Als uitbater van een eigen zaak heb ik geleerd dat er veel komt kijken bij een eigen zaak zoals boekhouding en financiële planning. Door me hierin te verdiepen kon ik op een andere manier bijdragen aan onze zaak. Bovendien is het leuk om deze kennis te delen met vrienden die mij regelmatig bestoken met hun vragen.

Voldeed de opleiding aan je verwachtingen?

Je krijgt veel materie te verwerken, maar de docenten brengen het op een boeiende manier. Ze geven voorbeelden en tips vanuit hun ervaring. Dit maakt de lessen aangenaam. Dat je op een korte tijd zo veel bijleert, geeft veel voldoening. Ik heb een diploma behaald in één jaar tijd. Daarmee kon ik starten aan mijn stage bij het BIBF om zelfstandig boekhouder te worden Ik kan deze opleiding echt aanbevelen.

Meryem sloot zich na het behalen van haar diploma aan bij het BIBF en startte de procedure om zelfstandig boekhoudster te worden. Ze liep 1000 uur stage bij Alaska Gent, waar ze ook haar Syntra-stage liep. Vandaag runt ze haar eigen boekhoudkantoor! 

Heb je vragen rond deze opleiding? Of wil je jouw verhaal kwijt?
Chat of bel met het klantencentrum. Ze helpen je verder.