Goederentrein tom ghysels
Tom Ghysels
Basisopleiding Spoortechnieken

Ik zette mijn carrière op een ander spoor

Tom Ghysels was tot voor kort lesgever sociaal maatschappelijk werk bij Stad Antwerpen, maar wilde altijd iets doen met zijn echte passie: spoorvervoer. “Ik heb een lerarendiploma, maar wilde eigenlijk een carrièresprong maken. Het spoorvervoer is een wereld die me altijd geboeid heeft en het leek me dan ook ideaal om te combineren met mijn job als lesgever.”

Toch bleek het voor Tom moeilijk om in de gesloten wereld van de spoorwegen zijn weg te vinden. “Ik had me al een tijdje geïnformeerd, maar vond de juiste opleiding niet. Tot ik de opleiding tegenkwam die Syntra Bizz samen met Lineas organiseert.”

Tom schreef zich in voor de avondopleiding en werd al snel helemaal ondergedompeld in de wereld van het treinvervoer. “We kregen een compleet overzicht van het hele traject dat een goederentrein aflegt van A naar B. Het was af en toe behoorlijk zwaar om al die nieuwe materie verwerkt te krijgen na de kantooruren, maar het was absoluut de moeite waard.”

Na de opleiding heb je alle basiskennis in handen om je verder te specialiseren tot treinbestuurder, rangeerder of dispatcher. Toch had Tom andere ambities. “Met de kennis die ik heb opgedaan in de opleiding, kon ik bij Infrabel aan de slag als lesgever. Ik heb dus echt van mijn passie mijn beroep kunnen maken. De opleiding kan ik dus aan iedereen aanraden, want zowel de inhoud als de ondersteuning waren fantastisch en na afloop weet je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan”, besluit hij.