Het ideale moment voor een upgrade van je competenties

De winter is voor de bouwsector - en trouwens voor alle sectoren - het ideale tijdstip voor bijscholing. Als bouwarbeider kan je nieuwe competenties verwerven tijdens periodes van tijdelijke werkloosheid. Maar ook in andere vakgebieden kan je van deze misschien minder drukke periode gebruik maken om je skills en die van je medewerkers aan te scherpen.

Ontdek het volledige winteraanbod van Syntra Bizz

Ben je benieuwd welke kant-en-klare opleidingen Syntra Bizz deze winter voor jou, jouw medewerkers en in jouw vakgebied organiseert?

Bouwsector

Energie en HVAC

Elektro en Techniek

Groenvoorziening

Transport en logistiek

Veiligheid, preventie en milieu

Lassen en metaalbewerking

Maar ook talrijke management-, sales-, marketing- en taalopleidingen

De winteropleidingen zijn van toepassing op maat- en kant-en-klare opleidingen die we organiseren tussen 1 december 2021 en 31 maart 2022.

Voordelen werkgever

Voordelen werknemer

Je betaalt geen loon

Geen loonverlies door opleidingsvergoeding van €40 en aanvullende vergoeding van Constructiv, bovenop RVA-werkloosheidsuitkering

Constuctiv komt gedeeltelijk tussen bij de opleidingskost: €5 per uur voor een theoretische opleiding en €10 per uur voor een praktische opleiding 
Je kan nog beroep doen op de KMO-portefeuille 

Voorwaarden

  • De arbeider-cursist behoort tot het paritair comité 124.
  • De werkgever moet zelf de aangifte van tijdelijke werkloosheid bij de RVA doen en het formulier C3.2-werkgever invullen.
  • De opleiding gaat door in de periode van 1 december 2021 tot 31 maart 2022. 
  • De winteropleiding staat vermeld als een geplande opleiding binnen het bedrijfsopleidingsplan (BOP) van Constructiv, duurt minimum 8 uur en wordt ingepland tijdens de week.
  • De arbeider kan tot maximum 160 u opleiding (4 weken) volgen binnen dit systeem. Dit komt bovenop de uren die al in een ander stelsel (vb. weekdagopleiding) werden gevolgd.
  • De opleiding moet doorgaan via een structureel erkend opleidingscentrum. De erkenning van Syntra Bizz verloopt via onze partner Bouwunie. 

De opleidingen van Syntra Bizz zijn erkend door

De opleidingen van Syntra Bizz zijn erkend door Constructiv en Bouwunie

Een winteropleiding bij jou in het bedrijf, helemaal op maat?

Je vindt niet onmiddellijk de winteropleiding die je zoekt, of het programma is niet helemaal afgestemd op de competenties van je medewerkers? Of je hebt meerdere medewerkers die samen een zelfde opleiding willen volgen? Dan ben je beter af met een bedrijfsopleiding op maat van Syntra Bizz.

 

Debbie Van Gossum is teamleader van de opleidingsadviseurs
Je kan haar bereiken via 0495 87 13 83 of debbie.vangossum@syntra-bizz.be.

 

 

Sarah Hansen is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0486 83 13 87 of sarah.hansen@syntra-bizz.be.

 

 

Caroline Jacobs is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0474 49 82 99 of caroline.jacobs@syntra-bizz.be.